Новини

Назад

«Вежа» пропонує маріупольцям провести тиждень цікаво та з користю

13 листопада 2019, 14:20
1098
Анонси міських заходів, Туризм

Культурно-туристичний центр «Вежа» запрошує маріупольців відвідати ряд цікавих заходів. Вони проходитимуть з 13 по 17 листопада.

Так, 13 листопада о 16:00 пройде екскурсія «Вежа Нільсена» (за записом). Маріупольці зможуть дізнатися чимало цікавого з життя архітектора В. Нільсена. Їх познайомлять з історією створення міського водогону та інших інженерних проектів у Маріуполі та не тільки.

14.11 з 19.00 до 20:30 «Вежа» запрошує на VR-прогулянку (за записом). Це чудова можливість відчуті себе маріупольцем 1910 року. Прогулятися по головній вулиці міста, зануритися в атмосферу початку ХХ століття та дізнатися, як виглядали звичні для нас місця Маріуполя. Моделі відтворено за старими листівками та фото, що дає змогу порівняти минуле та сьогодення.

15.11 з 15:00 до 17:00 проходитиме екскурсія «Монументальне мистецтво». Відвідувачі матимуть змогу обговорити, що є спільного у Віктора Арнаутова та Гамлета Зіньковського. Дізнатися про всі сховані шедеври монументального мистецтва у рідному місті.

16.11 з 10:00 до 12:00 маріупольців та гостей міста запрошують на екскурсію «Сховані пам'ятки». Під час прогулянки можна буде побачити приховані куточки Маріуполя, які максимально зберегли атмосферу давніх часів, но про які мало хто здогадується. Прогулянка занурить у величне минуле нашого міста. Організатори рекомендують вдягти зручний одяг та взуття.

З 15:00 до 17:00 проходить «Історична прогулянка». Це подорож творіннями архітектора В. Нільсена (Будинок з левами, дім з німфами) та знайомство зі скульптурами, на створення котрих надихнув образ творця водонапірної Вежі.

О 18:00 «Вежа» запрошує до «TravelClub». Можна буде дізнатись особливості життя у Швеції та обговорити, що є спільного між українцями та шведами. Подробиці культури країни розповість маріупольчанка Юлія, котра декілька років знайомиться з менталітетом Швеції.

17 листопада о 10:00 почнеться пішохідна екскурсія «Історія головної вулиці». Перші видатні Будівлі, храм Марії-Магдалени, Олександрівський сквер, будівля первого банку, найвидатнішого готелю міста, перша типографія, кінотеатр, історія та походження Єкатеринінської вулиці - усе це малесенький перелік того, з чим познайомляться відвідувачі.

З 12:30 до 15:00 «Вежа» пропонує послухати легенди Маріуполя або піти на смачну екскурсію старою частиною міста, також буде можливість скуштувати традиційні страви минулого.

О 15:00 початок екскурсії «Історії маріупольськіх вулиць». Історія міських вулиць цікава та сповнена особистими історіями людей, що колись жили у Маріуполі. Прогулянка західною межею історичного Маріуполя познайомить з найдавнішими куточками міста та їх загадками.

О 19.00 у «Вежі» пройде музичний кавер-вечір Софії Ковалевської. Дзвінкоголоса маріупольчанка порадує відвідувачів виконанням каверів на світові хіти під гітару, наприклад, пісні гуртів The Neighbourhood, The Hardkiss та Океан Ельзи.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.