Новини

Назад

«Медичні послуги повинні стати доступними та якісними для людей», - Ксенія Сухова

01 березня 2018, 14:00
983
Суспільство, Медицина

У Маріуполі стартував проект на підтримку медичної реформи - «Доброзичлива медицина». Основна мета проекту - повернути довіру до медицини в комунальних установах. Програма розрахована на шість місяців. Вона включає в себе навчання фахівців первинної медицини принципам клієнтоорієнтованості та підвищення рівня обізнаності городян про реформу охорони здоров'я.

Презентація проекту відбулася за участю заступника міського голови Ксенії Суховой, начальника управління охорони здоров'я Світлани Макарової, директора Регіонального центру навчання і розвитку Уляни Токарєвої.

«Реформа - це завжди страшно. Але це можливість перебудувати стару систему, зробити медичні послуги доступними та якісними для людей. Повернути довіру маріупольців до муніципальної медицини та залучити в місто молоді кадри», - розповіла під час брифінгу Ксенія Сухова.

Вона також зазначила, що на первинному рівні надання медичних послуг вкрай важлива клієнтоорієнтованість. Планується набрати штат нових працівників у реєстратури. Вони пройдуть навчання та надаватимуть послуги як в Центрі надання адміністративних послуг - ввічливо, з посмішкою та компетентно.

«Медицина - це завжди мікс з професіоналізму та психології. Доброзичливість - це перше, що має зустрічати людину, коли вона звертається за медичною допомогою », - додала Світлана Макарова.