Новини

Назад

«Маріупольавтодор» відновлює асфальт після розриття

18 серпня 2017, 15:55
1132
Житлово-комунальне господарство

Одне із завдань КП «Маріупольавтодор» - відновлення асфальтового покриття після ремонтних робіт «Водоканалу» та «Тепломережі». Про це під час робочого об'їзду розповів міський голова Вадим Бойченко. Він виїхав на вулицю Успенську та ознайомився з роботою співробітників підприємства, задіяних у ліквідації наслідків розриттів.

У роботі «автодоровці» використовували нову техніку. Теперь в них них з'явився інструмент та можливість у короткий термін відновлювати асфальтове покриття.

Вадим Бойченко зазначив, що раніше це було проблемою Маріуполя, адже не було відповідальних осіб. Сьогодні за відновлення дорожнього полотна після ремонтних робіт «Водоканалу» та «Тепломережі» відповідає підприємство «Автодор».

«Ми підійшли до питання розриттів системно. Для цього придбали техніку малої механізації, яка дозволяє робити правильної форми «асфальтні латки»: зрізати асфальт, обробляти його кромку та укладати нове покриття. Подібний підхід у роботі дозволить швидко відновлювати дорожнє полотно після свіжих розриттів»,
підкреслив мер

Крім того, «Автодор» займається поточним ремонтом доріг. За словами міського голови, підприємство повинно щодня перевіряти, де в місті утворюються дірки в асфальті, щоб своєчасно включати їх в графік робіт та ремонтувати. У поточному ремонті також застосовується комплексний підхід, але в тандемі з «Зеленбудом». Таким чином, виконувати не тільки якісний ремонт ділянки дороги – з початку та до кінця перехрестя, але й паралельно замінювати бордюр, а також упорядковувати територію, що примикає до полотна.

«Магістральні дороги з високим навантаженням на транспортне полотно буде ремонтувати підрядник, який має для цього відповідний досвід, знання, техніку та може за короткий проміжок часу дати якісний продукт з гарантією»,
розповів Вадим Бойченко.

Планується, що цього року підрядник приступить до роботи та капітально відремонтує шість таких доріг.​