Новини

Назад

«Громадський бюджет 2021»: Історія Маріуполя відобразиться в друкованому журналі, кулінарній книзі і колекції листівок

23 листопада 2020, 16:04
942
Громадський бюджет, Туризм

Комісія з відбору проектів міні-грантів сприяння розвитку туризму, культури і спорту програми «Громадський бюджет» вибрала переможців конкурсу. Ініціативи маріупольців будуть реалізовані за кошти міського бюджету в 2021 році. У напрямку «Туризм» перемогли шість проєктів.

  • В цьому році на конкурс подано 12 заявок. Результатом кожного проекту-переможця стане новий цікавий продукт. Так, автентичні рецепти Приазов'я будуть зібрані в єдиний каталог. Автор проєкту Олексій Качко відправиться в експедицію по селам і поспілкується з сім'ями, які передають рецепти з покоління в покоління. Олексій вже відвідав Мангуш, Урзуф, Ялту, в планах - об'їхати Сартану, Янісоль та Старий Крим. Рецепти і фотографії страв увійдуть в друкований каталог.
  • Наступний проєкт - друкований журнал про подорожі «Flaneur». У ньому будуть зібрані найрізноманітніші історії Маріуполя. Вони розкажуть про визначні пам'ятки міста, життях видатних маріупольців і цікаві культурно-розважальні заклади.
  • Проєкт «Google-маркування вулиць міста» доповнить карти пошукача панорамами Маріуполя. Щоб реалізувати проєкт, в наше місто приїде команда фахівців, яка буде їздити по місту і знімати його з різних ракурсів.
  • Ще один проєкт «Посткроссинг» приєднається до світової хвилі обміну листівками. Спеціально для цього буде створена лімітована серія листівок з пам'ятками Маріуполя. Листівки, які почнуть приходити до Маріуполя у відповідь, будуть розміщувати в «Вежі».
  • Автори проєкту «100 осіб Маріуполя» роблять акцент на цікавих особистостях міста. Буде створено сто портретів відомих маріупольців. Писати картини будуть маріупольські художники, а виставку з роботами представлять в «Вежі».
  • В свою чергу маріуполець Петро Чирухін напише і видасть книгу «Шлях планети». У ній буде розказана історія туристичного клубу «Планета» підприємства «Азовмаш».

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.