Новини

Назад

«Громадський бюджет»: Маріупольців запрошують на обговорення художнього арт-проекту «Пост-мост»

22 травня 2019, 16:00
867
Культура, Громадський бюджет

Проект «Пост-мост» включає у себе створення виставки живопису та графіки індустріального пейзажу Маріуполя й Донеччини. Він реалізується за підтримки програми «Громадський бюджет». Його мета - допомогти мешканцям Маріуполя побачити своє місто під іншим кутом через створення серії робот (картин, інсталяцій, перформансів) та демонстрації їх.

Маріупольців запрошують на обговорення цього проекту. Якщо у вас є цікаві ідеї, то ви можете поділитися ними 24 травня о 15:00 у культурно-туристичному центрі «Вежа».

Проект є актуальним для нашого міста, бо тема індустріальний пейзаж – близька більшості маріупольців. За допомогою виставки організатори планують перевести фокус уваги глядачів в позитивне та творче русло, пробудити увагу і інтерес до рідного міста.

Іншими завданням проекту є паралельний розвиток образотворчого мистецтва «старої» школи, яке характеризується традиційним технологіями створення зорових образів і є зрозумілим і прийнятним широкому колу глядачів і впровадження в широкі маси новаторських ідей перфомансу, живого, рухомого, інтерактивного образотворчого мистецтва.

На даний момент, йде підготовка до реалізації проекту - художники в очікуванні матеріалів, йде робота над ескізами, виробляється загальна концепція.

У проект залучені художники, що працюють в різних жанрах і напрямах, а також маріупольські фотографи та музична група.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.