Новини

Назад

«Громадський бюджет»-2020: на Маріуполь чекають плоггінг, секція SUP-бордінгу та «Mariupol Race»

29 листопада 2019, 20:00
1318
Спорт, Громадський бюджет

Комісія з відбору проєктів міні-грантів сприяння розвитку туризму, культури та спорту програми «Громадський бюджет» обрала переможців конкурсу. Їх ініціативи будуть реалізовані у 2020 році. Так, за напрямком «Спорт» перемогли 11 проєктів. Їх фінансування – близько 800 тисяч гривень.

Так, проєкт «Спільна турбота -Плоггінг» - представить маріупольцям екологічний рух, при якому біг підтюпцем поєднується зі збором сміття. Його авторка сподівається таким чином запровадити сучасні стандарти активного дозвілля та заняття масовою фізичною культурою у Маріуполі.

Мультиспортивні перегони «Mariupol Race 2020» будуть проходити у Маріуполі два дні. Це будуть траси з перешкодами. У другий день організатори обіцяють надскладні випробування на витривалість. Далі пройдуть вже знайомі маріупольцям «Козацькі розваги» - це змагання з силового багатоборства. Також у 2020 році продовжиться проєкт «Я можу це зробити!», завдяки якому будуть створені інклюзивні групи з карате та кобудо.

А ще на базі чинного спортивного клубу «Windlife» буде створена секція SUP-бордінгу. Згодом з її спортсменів буде створена маріупольська команда зі SUP-бордінгу, яка представлятиме наше місто на національних змаганнях.

Проєкт «Kayaking for All» має залучити любителів активного відпочинку до не складного, але захопливого виду веслування – каякінгу. На розвиток веслування та його популяризацію в Маріуполі спрямована веслувальна регата пам’яті Ксенофонта Стєпнова. Під час неї пройде відбір сильніших спортсменів до складу збірної команди України для участі в міжнародних змаганнях.

У теплу пору наступного року маріупольські дітлахи з секції ушу відправляться до спортивно-туристичного табору. На місці фахівці поділяться уміннями виживання в природному середовищі. Протягом року проходитимуть спортивні заходи спрямовані на залучення молоді Лівобережного району до занять спортивною культурою. Для цього обладнають спеціальну кімнату дозвілля.

Шашковий фестиваль «Кубок Азовського моря» запросить юних маріупольців помірятися силами в логічній настільній грі.​

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.