Новини

Назад

«Громадський бюджет»-2020: на Маріуполь чекають 3D спектакль, «Грін фест», «Лавка чудес» та «Янголи добра»

22 листопада 2019, 17:46
1382
Культура, Громадський бюджет

Комісія з відбору проєктів міні-грантів сприяння розвитку туризму, культури та спорту програми «Громадський бюджет» обрала переможців конкурсу. Їх ініціативи будуть реалізовані у 2020 році. Так, за напрямком «Культура» перемогли дев'ять проєктів. Їх фінансування – близько 800 тисяч гривень.

Так, освітньо-мистецький проєкт «Пост Міст 2.0» проходитиме у Маріуполі другий рік поспіль. Завдяки йому у творчих маріупольців є можливість показати свою майстерність. Також він спрямований на формування позитивного іміджу Маріуполя шляхом організації художнього офлайн марафону із залученням максимальної кількості містян. Планується провести дискусійні зустрічі з художниками, майстер-класи, практичні заняття з малювання.

Проєкт «Тіні забутих предків» - це діджиталізований спектакль на сцені Палацу культури «Молодіжний». Планується, що класичний спектакль з використанням сучасних 3D-технологій приверне увагу молоді до надбань української культури.

Весняний екофестиваль «Грін фест» буде націлено на пропаганду екологічної культури, здорового способу життя. Він має привернути увагу громадськості до природоохоронної діяльності та відповідальної культури поводження з відходами. Під час фестивалю буде проведено конкурси відеоробіт і малюнків серед школярів та конкурс на талісман екофестивалю серед жителів Маріуполя. Важливою подією стане висадка 50 дерев волонтерами у Міському саду.

Проєкт «Лавка чудес» допоможе створити іміджеві твори мистецтва, що символізують Маріуполь як культурний центр з автентичним стилем. Також місцеві митці проведуть для підопічних дитячих будинків та інтернатів майстер-класи з кераміки, графіки та живопису. У свою чергу літній фестиваль «МузДВИЖ» ознайомить маріупольців із творчістю місцевих музикантів.

Завдяки проєкту Міського палацу культури «Мобільний інтерактивний простір «Шахова королева» - у Маріуполі з’явиться мобільний майданчик Open-air. Він створить комфортні умови для гри в шахи, тож на різних локаціях міста пройде декілька турнірів, майстер-класів з шахів та семінарів. Також буде створено молодіжний шаховий клуб «ПАЛАМЕД», а до Міжнародного дня шахів відбудеться театралізоване свято.

Восени у рамках Всеукраїнського фестивалю-конкурсу хорових і вокальних колективів «Українська пісня єднає нас» передбачено: парад учасників з покладанням квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка, екскурсії видатними місцями Маріуполя, виступи на відкритих майданчиках хорових та вокально-інструментальних колективів, круглий стіл за участю фахівців у галузі науки та культури. Завершиться фестиваль яскравим гала-концертом.

У вищих навчальних закладах міста пройде «Зимовий бал». Проєктом передбачена організація заходу, тематичні фотозони, творчі заготовки, майстер-класи, виступ творчих колективів та виконання фінального танцю «сіртакі».

Міський центр позашкільної роботи за місцем мешкання розробив проєкт «Янголи добра». У нього входить проведення благодійної волонтерської діяльності серед дітей та молоді. Буде організована робота у волонтерських загонах, організація гуманітарної допомоги для військовослужбовців та людей похилого віку, привітання ветеранів. Також планують провести благодійні ярмарки та святкові концерти.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.