Новини

Назад

«Депутати не мають права ставити експерименти над колегами, а такі рішення не мають прийматися», - мер міста про виділення земельної ділянки Максиму Бородіну

25 липня 2017, 14:10
753

Сьогодні під час XX сесії Маріупольської міської ради VII скликання депутат партії «Сила людей» поставив експеримент над всіма депутатами міської ради. Він розповів, що перевіряв можливість безкоштовного отримання земельної ділянки із земель державної або комунальної власності у престижній частині міста.

Це питання підіймалося на Координаційній нараді, де було прийнято рішення про винесення питання на сесію міської ради. 

Під час сесії мер міста Вадим Бойченко відмовився голосувати за цей проект та різко висловився на тему даного експерименту: «Я проти будь-яких експериментів над людьми та депутатами у тому числі. Якщо ми хочемо провести експеримент і виявити тим самим наші слабкі сторони, то я та профільні підрозділи міської ради готові сформувати комісію, яка пройде всі етапи оформлення землі».

Також міський голова розповів, що вже зроблено великий обсяг роботи, який спрямований на спрощення процедури оформлення землі та візуалізацію вільних ділянок з їх цільовим розподілом.  Але з результатами роботи депутат не виявив бажання ознайомитися.

Проте питання було винесено на голосування та депутати його підтримали. Але міський голова зазначив, що це рішення прийнято з порушеннями - згідно з висновком управління містобудування та архітектури міської ради, виявлено невідповідність заявки зональному розташуванню. Тобто дана ділянка, відповідно до генерального плану міста, призначена для будівництва виключно адміністративних будівель, тому будівництво житлового будинку там неможливо.

Вадим Бойченко висказався проти прийняття таких рішень та підкреслив: «Так, у нас в порядку оформлення землі є певні недоробки. Усунувши їх, такі питання не будуть виноситися на сесію, а відсіюватимуться операційно. Вказівки про внесення правок вже дано».