Новини

Назад

«Безпечне місто»: в дитячих садках Маріуполя встановлюють відеокамери

27 квітня 2021, 16:55
1348
Суспільство, Освіта

У Маріуполі реалізується комплексна програма «Безпечне місто». Один з її напрямків - установка відеокамер і оснащення закладів освіти «тривожними кнопками». Наприклад, в дитячому саду №125 встановили 12 камер спостереження з доступом до відео через смартфон. Фінансування ведеться за рахунок коштів міського бюджету та соціально спрямованого підрядника.

За допомогою камер ведеться контроль за дітьми та відвідуванням території батьками. У разі необхідності є функція ідентифікації особи. Залежно від площі на об'єкті встановлюється 12-16 відеокамер. Відеорегістрація ведеться безперервно з можливістю виведення відео на екран комп'ютера, смартфона або на хмарне сховище. Доступ до даних буде відкритий керівництву садків.

«Установка відеокамер забезпечить безпеку перебування дітей на території садка. А також підвищить оперативність реакції на правопорушення і конфліктні ситуації», - підкреслив директор департаменту з питань безпеки та запобігання корупції Маріупольської міськради Григорій Березун.

Програма реалізується у співпраці з департаментом освіти Маріупольської міськради. В рамках програми планується підключити відеоспостереження у всіх дитячих садках міста. На 2021 рік заплановано обладнати відеокамерами 19 дитсадків.

Завідуюча дитсадка Оксана Шурдова розповіла, що відеокамери встановили протягом тижня. Зараз подивитися, що відбувається на території можна в будь-який час доби: «Це дуже важливий проект. Створення безпечних умов для дітей - це пріоритет в роботі дитячих садків».