Новини

Назад

Відбулася друга зустріч з питання створення «Зеленої ради Маріуполя»

07 грудня 2018, 15:09
1382
Суспільство, Екологія

Проведена друга робоча зустріч з питань створення «Зеленої ради» при виконавчому комітеті Маріупольської міської ради. Представники муніципалітету, громадськості та депутатського корпусу обговорили питання внесення доповнень і правок до Положення про «Зелену раду».

Нагадаємо, що 14 листопада пройшло позачергове засідання виконкому, присвячене екологічним питанням. Згідно з розпорядженням міського голови, розробляється Положення по створенню громадської ради - «Зелена рада». 19 листопада відбулася перша робоча зустріч, на якій презентували попередній варіант Положення. Для формування підсумкового документа представники громадськості могли внести свої пропозиції і корективи. Спочатку підсумковою датою подання пропозицій було призначено 30 листопада.

«К 30 листопада не було подано жодної пропозиції. Тому терміни подовжили до 3 грудня. В результаті - подано дві пропозиції. Вони оброблені і на других зборах по створенню «Зеленого ради» представлені на обговорення», - розповів начальник управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Ваагн Мнакацанян.

Пропозиції надійшли щодо бальної системи відбору кандидатів до складу «Зеленої ради» та внесення до регламенту чітко прописаних повноважень комісії.

«Хотілося б більше пропозицій і більшої ініціативності. У ході обговорення знайшли компромісне рішення спірного питання: якщо учасник Ради є представником політичної партії і під час засідань він буде вести агітаційну діяльність, то може бути прийнято рішення про його виключення. Після внесення змін документ буде винесено на розгляд виконкому. Але і в подальшому в документ можуть вноситися зміни», - зазначив Ваагн Мнакацанян.

Після прийняття Положення членами виконавчого комітету буде оголошено конкурсний відбір до складу «Зеленого ради».