Новини

Назад

Вадим Бойченко виступив ініціатором створення Стратегії сталого зеленого розвитку Маріуполя

13 липня 2018, 11:23
2009
Суспільство, Екологія

У місті пройшла зустріч, спрямована на вирішення екологічних проблем Маріуполя. Учасниками процесу виступили: муніципалітет, бізнес та громадськість. За підсумками дискусії, сторони прийшли до єдиної думки - місту потрібна комплексна Стратегія сталого розвитку Маріуполя.

В ході обговорення міський голова звернув увагу присутніх на те, що екологія - це система, яка складається з багатьох елементів. За його словами, для створення Зеленого міста необхідно виробити концептуально новий документ, який ляже в основу якісних змін. У числі його ключових завдань стане питання зменшення викидів вуглекислого газу в атмосферу. Для цього будуть системно розвивати транспортну інфраструктуру і підвищувати енергоефективність.

Ми разом розробили Стратегію Маріуполя. Вона охоплює розвиток комунальних служб і муніципальних сервісів. Тепер потрібна стратегія, яка буде розвивати можливості. В першу чергу - це екологія, від якої безпосередньо залежить якість життя людей. Сьогодні ми боремося за уми нашої молоді. Хочемо, щоб діти пов'язували своє майбутнє з Маріуполем. Але для цього потрібен високий рівень життя
підкреслив Вадим Бойченко

Ініціативу мера підтримали керівники великого бізнесу та громадськість. В рамках запропонованого формату створять Зелений офіс, який об'єднає роботу представників муніципалітету, громадськості, бізнесу, експертів та інвесторів. Також міський голова запропонував створити Зелену рада Маріуполя. Мета ради - консолідація громадськості навколо питаннь довкілля. До її складу увійдуть мешканці міста, які не мають відношення до будь-яких політичних сил або партій.

Крім того, під час дискусії розглянули досвід міста США - Піттсбург. Як і Маріуполь, це місто має розвинену промисловість, але з 80-х років, за фінансової підтримки уряду, почався процес диверсифікації економіки. В результаті вдалося істотно розвинути інші сфери: охорону здоров'я, освіту, фінансові послуги та туризм. На думку виступаючих, подібний шлях може повторити і Маріуполь.

За підсумками зустрічі, сторони домовилися про наступний етап - визначення ключових векторів роботи та формуванні експертних груп за напрямками.