Новини

Назад

Вадим Бойченко: «В Маріуполі рівень видужалих від Covid-19 становить 90%»

15 січня 2021, 19:42
2402
Суспільство, Медицина

На сьогодні в Маріуполі спостерігається стабільне зниження захворюваності Covid-19. Згідно зі статистикою, в листопаді 2020 року в місті середня кількість виявлених випадків за добу - 300 осіб, в січні 2021 року - 100 осіб. Також втричі скоротилася завантаженість ліжок для хворих коронавірусом. Про це на підсумковому брифінгу по епідситуації повідомив міський голова Вадим Бойченко.

«У Маріуполі рівень видужалих від Covid-19 становить 90%. Щодня проводяться дослідження в ПЛР-лабораторіях, щоб оперативно виявляти хворих і купірувати поширення коронавіруса. Також важливо серйозне ставлення маріупольців до цього питання, які звертаються до лікаря при перших симптомах захворювання»,

- зазначив Вадим Бойченко.

Міський голова розповів, що в світі та Україні в лютому очікується можлива третя хвиля пандемії. У зв'язку з цим муніципалітет міста, спільно з медиками, заздалегідь розробляє алгоритм подальшої боротьби з Covid-19. При цьому враховується вже наявний досвід Маріуполя і аналітика, надана Всесвітньою організацією охорони здоров'я та світові практики.

Детальніше про підготовку до можливої ​​третьої хвилі пандемії розповів директор департаменту охорони здоров'я Андрій Ремпель. За його словами, згідно з попередніми розрахунками кількості пацієнтів з Covid-19 в лютому 2021 року планується розгорнути близько 400 додаткових місць ліжкового фонду. Загальна кількість ліжок для пацієнтів з Covid-19 - близько 1000.

Перший заступник міського голови Михайло Когут наголосив, що 688 ліжок будуть забезпечені подачею кисню. Вже обладнано 343 точки. Дані роботи виконуються за кошти Групи Метінвест. Загальна вартість обладнання кисневих точок в лікарнях Маріуполя - близько 60 млн грн. Сьогодні ведеться внутрішній монтаж подачі кисню. Завершити роботи планується до 10 лютого. Крім цього, придбано кисневі концентратори на 286 ліжок.

Для проведення ПЛР-тестів закуплені всі необхідні реагенти та витратні матеріали. Їх кількості вистачить до кінця першого кварталу 2021 року. У лікарнях, де проходять лікування пацієнти з Covid-19, забезпечений запас медикаментів на 45 діб. Він постійно оновлюється. У центрах первинної медико-санітарної допомоги сформовано 40 амбулаторних бригад. Вони повністю забезпечені засобами індивідуального захисту. Медперсонал, що входить в бригади, отримує доплату до заробітної плати за рахунок коштів міського бюджету. Всі медичні співробітники, що працюють з пацієнтами з Covid-19, пройшли спеціальну підготовку.

Інформація про виконання карантинних заходів станом на 15 січня: 

Охорона здоров'я: 

  • у місті на лікуванні знаходиться 1309 пацієнтів, у яких підтверджено COVID-19;
  • всього в Маріуполі зафіксовано 15471 випадків захворювання на коронавірус, 13913 пацієнтів одужали.

Транспорт:

  • міський громадський транспорт працює в штатному режимі;
  • перевезення здійснюється тільки в засобах індивідуального захисту;
  • проводиться щоденне санітарне миття і обробка транспорту. Дезасобами забезпечені.

Комунальна сфера:

  • всі комунальні підприємства працюють в штатному режимі, надаються всі необхідні послуги жителям;
  • двічі на день проводиться аналіз питної води. Каналізаційних стоків - щогодини. Відхилень немає;
  • комунальні служби ведуть безперервні роботи з розчищення доріг і тротуарів у зв'язку з негодою.

Освіта:

  • до 24 січня ведеться дистанційне навчання школярів;
  • заняття проходять в штатному режимі;
  • дитячі садки відвідують 6659 дітей.

Безпека:

  • триває піше патрулювання вулиць міста;
  • у ході патрулювання проводяться профілактичні бесіди;
  • перевіряютья люди, які знаходиться на самоізоляції.

Економіка:

  • триває робота муніципалітету по контролю за роботою суб'єктів підприємницької діяльності.

Слідкуйте за оперативною інформацією про епідситуацію в Маріуполі на телеграм-каналі міської ради - https://t.me/COVID19Mariupol