Новини

Назад

Вадим Бойченко: «У 2018 році «Зеленбуд» впорався зі своїми завданнями на 200%»

21 листопада 2018, 13:09
1301
Житлово-комунальне господарство, Сесії міської ради

Комунальне підприємство Зеленого будівництва обслуговує близько 800 га площі,  49 га пляжу, близько 900 дитячих майданчиків, понад 40 туалетів і 50 пам'ятників. Про це на XXXVII сесії міської ради розповів директор «Зеленбуду» Олександр Шульга, звітуючи про діяльність підприємства в першому півріччі поточного року.

Реформування «Зеленбуду» почалося ще в 2016 році. Завдяки залученим інвестиціям вдалося всього за півтора року суттєво оновити технічну базу підприємства. Це машини для прибирання вулиць та догляду за зеленими насадженнями. Вперше з'явилися снігоприбиральні щітки, універсальні машини, які трансформуються в залежності від сезону, сучасні навантажувачі, техніка для обрізки дерев і викорчовування пнів. Крім того, цього року працівники «Зеленбуду» обслуговують території шкіл та дитячих садків на Лівому березі та в Приморському районі.

Поліпшення умов праці та підвищення зарплати дозволили підприємству швидко розширити штат до 800 різнопрофільних фахівців. Їх зона відповідальності - міські сквери і парки, пляжі та пустирі, дитячі атракціони, фонтани і пам'ятники. За словами Олександра Шульги, в 2019 році планується розширити територію обслуговування підприємства до 913 га. Воно візьме на баланс парк імені Гурова, дошкільні установи Центрального та Кальміуського районів. Зараз на обслуговуванні підприємства перебуває 181 тисяча одиниць зелених насаджень.

За перше півріччя «Зеленбуд» справив валку 1214 дерев, висадив понад 10,6 тисяч дерев і викорчував понад 600 пнів. За цей проміжок часу підприємство викосило понад 560 га території, вигребло 35 га листя, очистило 150 тисяч квадратних метрів підбордюрної частини доріг.

Як зазначив директор МКП Зеленого будівництва, цього року підприємство виконує роботи по зимовому утриманню доріг і тротуарів. Для цього виділено понад 9,7 млн ​​грн додаткового фінансування. Гроші підуть на придбання спеціальної техніки.

«Зеленбуд протягом 2-3 років постійно оновлюється. Чистий прибуток підприємства за перше півріччя склала 51 тисячу гривень. Перед нами ставляться нові завдання та «Зеленбуд» продовжить підвищувати свій професійний рівень, буде робити місто чистим і красивим», - підкреслив Олександр Шульга.

У свою чергу, міський голова Вадим Бойченко подякував трудовий колектив МКП Зеленого будівництва. Завдяки їх роботі Маріуполь побачив упорядковані Технічний ліцей, опорну школу №66, Театральний сквер, Грецьку площі, а в наступному році - оновлений парк «Веселка».

 

«За всім цим стоїть важка праця людей, які працюють у «Зеленбуді». Вони молодці та роблять ту роботу, яку місто раніше не бачило. Сталося переродження та створення повноцінного підприємства, яке націлене на те, щоб зробити наше місто чистішим, красивішим і упорядкованим. У 2018 році «Зеленбуд» впорався зі своїми завданнями на 200%»,
зазначив мер.