Новини

Назад

У міській лікарні №1 встановили унікальний томограф

01 жовтня 2019, 16:58
2559
Суспільство, Медицина

Міський голова Вадим Бойченко та народний депутат України Вадим Новинський ознайомилися з роботою нового комп'ютерного томографа «Revolution EVO». Він знаходиться в Маріупольській міській лікарні №1. Медпрацівники розповіли гостям про нові можливості, які з'явилися після придбання нового обладнання.

Основне для нас - життя та здоров'я маріупольців. Заради цього закуповуємо найсучасніше обладнання, проводимо ремонти в лікарнях. Даний томограф дає можливість швидко, а найголовніше, точно поставити діагноз. Це гарантія порятунку людини,
зазначив міський голова.

За словами головного лікаря лікарні Лариси Мамаєвої, томограф не має аналогів в Україні. За один діагностичний сеанс він робить 128 зрізів. Знімки дозволяють проводити максимально точну диференціальну діагностику. Завдяки цьому лікар зможе вчасно поставити правильний діагноз.

Обладнання встановили у відреставрованій будівлі. Тут створені всі умови для комфорту пацієнтів та медичних працівників. Вадим Бойченко зазначив, що правильна діагностика - запорука ефективного лікування.

Загальний обсяг інвестицій - 28,2 млн гривень. На придбання комп'ютерного томографа виділено 24,9 млн гривень з міського та державного бюджетів. 2,9 млн гривень надала Група Метінвест для реконструкції приміщення під розміщення КТ. Також з бюджету міста інвестовано понад 320 тисяч гривень на оснащення м'яким і твердим інвентарем.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.