Новини

Назад

У МДУ обговорили проблеми протидії кіберзагрозам

12 квітня 2019, 17:46
1073
Суспільство, Освіта

Боротьба з фейковими новинами, побудова систем виявлення кібератак, створення єдиної захищеної бази персональних даних для користування органами державної влади, захист інформації при створенні електронного документообігу, навчання населення навичкам правильних дій в умовах кіберзагрози. Ці та інші важливі теми обговорювали вчені і практики під час наукового круглого столу «Кібербезпека у системі національної безпеки України: проблеми та перспективи розвитку», який проходив у Маріупольському державному університеті.

Ректор МДУ Костянтин Балабанов  нагадав, що круглий стіл проводиться на базі університету вже втретє та зазначив, що 2017 році в МДУ була відкрита унікальна для Донеччини спеціальність – «Кібербезпека».

Під час цьогорічного круглого столу з доповідями виступили заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, представники Національної поліції, Служби безпеки України, Донецької облдержадміністрації, Маріупольської міської ради.

Науковий погляд на проблему представили вчені Маріупольського держуніверситету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка і Запорізького національного технічного університету.

Дмитро Золотухін зазначив, що однією з головних слабкостей системи кібербезпеки є людський фактор, тож для посилення стійкості системи до загроз необхідно підвищувати комп’ютерну грамотність населення і розвивати освіту в цій сфері. Саме тому, за словами заступника міністра, значної уваги та спільних зусиль потребує підготовка спеціалістів з кібернетичної безпеки.