Новини

Назад

У Маріуполі затвердили Програму соціально-економічного розвитку на 2021 рік

23 грудня 2020, 15:30
2527
Суспільство, Економіка

У ході засідання сесії міської ради затвердили Програму соціально-економічного розвитку на 2021 рік. Затверджений бюджет розвитку міста складе понад 3 млрд грн. У пріоритеті заходи, спрямовані на поліпшення інфраструктури, транспорту, медицини, освіти і соціального забезпечення.

Так, особливу увагу приділять модернізації житлово-комунального господарства. На це виділять майже 500 млн грн. За кошти заплановано провести капітальний ремонт покрівель будинків, інженерних та електричних систем, житлових будинків ОСББ, заміну ліфтів. Близько 450 млн грн буде направлено на поліпшення транспортної інфраструктури міста. Зокрема, буде дано старт реконструкції тролейбусного депо №4. Проект фінансово підтримує Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Також особливу увагу буде приділено охороні здоров'я. Передбачається реконструювати лікувальний корпус, хірургічне та неврологічне відділення МЛ №1, неврологічне відділення та хірургічний корпус МЛ №4. Крім того, планується реконструювати та оснастити об'єкти первинної медицини.

В рамках Програми на розвиток освітньої сфери виділять понад 600 млн грн. Кошти спрямують на завершення ремонтних робіт в 26 школі і їх продовження в ЗОШ №7,15, 46, 27 і чотирьох дитячих садах (№32, 106, 110, 114). Також реалізують проект «Нова українська школа» - закуплять нові меблі та дидактичний матеріал для молодших класів.