Новини

Назад

У Маріуполі затвердили план роботи міської ярмарки

16 січня 2019, 18:00
1647
Засідання виконавчого комітету

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету. На ньому розглянули понад 30 питань. Серед них - план роботи міської ярмарки, затвердження робочих проектів з реконструкції та капітального ремонту.

Так, з доповіддю про проведення ярмаркової торгівлі на території Маріуполя в 2019 році виступив директор департаменту з питань економіки Євген Бодягин. Дане рішення є щорічним. Воно спрямоване на організацію торгівлі і насичення ринка міста продукцією місцевих товаровиробників.

В рамках проекту районними адміністраціями та представниками комітетів самоорганізації населення були опрацьовані локації ярмаркової торгівлі. У підсумку вони поділилися на три категорії: регулярні, сезонні і святкові. Регулярні ярмарки будуть проходити раз на тиждень, вони покликані забезпечити жителів продукцією першої необхідності. На сезонних - продаватимуть сезонні продукти (наприклад, квіти і розсаду). На святковій можна буде придбати сувеніри та подарунки.

Всього по Маріуполю затверджено 38 локацій, на яких передбачається 403 об'єкта торгівлі. Особливу увагу приділили дальнім районам Маріуполя.

«Основна зміна в роботі ярмарків - виключення прямого контакту підприємців з департаментом економіки та працівниками муніципалітету. Це зробить процес ще більш відкритим. Тепер підприємці та всі бажаючі взяти участь в ярмарку можуть звернутися в Центр надання адміністративних послуг. Після чого вони, протягом встановленого часу, отримають запрошення на локацію ярмаркової торгівлі», - підкреслив Євген Бодягин.

За його словами, такий підхід дозволить піти від виносної торгівлі на центральних вулицях Маріуполя. Таким чином, підприємцям пропонують альтернативу. У святкові дні, такі як 8 березня, жителям йдуть на зустріч, залишаючи основну вуличну торгівлю.

Також в ході засідання виконкому затвердили робочий проект капітального ремонту комунального закладу «Центральний районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів». Проектом передбачено комплексне утеплення будівлі, заміна покрівлі, благоустрій внутрішніх приміщень, капітальний ремонт мереж. А також благоустрій території та облаштування спортивних майданчиків з тренажерами.

Центр соціальної реабілітації дітей - дуже важливий об'єкт для Маріуполя. У ньому навчаються і проходять лікування діти. Фахівці цього центру роблять все для їх соціальної адаптації до навколишнього світу,
зазначив міський голова Вадим Бойченко.