Новини

Назад

У Маріуполі вперше провели унікальну операцію на судинах

17 березня 2021, 16:49
3038
Суспільство, Медицина

У відділенні судинної хірургії Кардіосудинного центру приступили до проведення складних операцій. Так, минулого тижня хірурги вперше зробили операцію з відновлення проходження судин сонних артерій.

«Це складна операція, яку роблять не в кожному обласному центрі. Раніше такі втручання у Маріуполі були просто неможливі. Завдяки роботі відділення судинної хірургії та закупівлі сучасного обладнання, тепер ми можемо їх проводити», - розповів хірург Антон Матасов.

У відділенні судинної хірургії організовано дві сучасні операційні, палати інтенсивної терапії, маніпуляційний кабінет, комфортні палати для пацієнтів. Встановлено нове обладнання. Серед якого, рентген установка С-дуга. За словами завідувача відділу судинної хірургії Василя Іванцива, вона дозволяє досліджувати судини для виявлення патології та проводити малоінвазивні операції замість «відкритих».

«Малоінвазивні втручання дозволяють пацієнтам швидше повернутися до повноцінного життя. Ключове - перебування хворих скоротилося з двох-трьох тижнів до трьох-п'яти днів», - ділиться успіхами Василь Іванцив.

Директор Маріупольської міської лікарні швидкої медичної допомоги Сергій Орлеанський додає, завдяки Кардіоцентру вдалося майже у двічі зменшити смертність населення від серцевих захворювань.

«Перший напрямок, який ми розвивали - боротьба з гострим інфарктом міокарда. Для цього було придбано унікальний ангіограф. Тепер ми повноцінно перейшли до другого напрямку - боротьбі з судинними захворюваннями. Це дозволить зменшити смертність, зокрема, від інсультів», - сказав лікар.