Новини

Назад

У Маріуполі відкрили оновлене відділення реконструктивної хірургії голови та шиї

15 грудня 2020, 15:48
7046
Суспільство, Медицина

У Міській лікарні №1 з'явилося оновлене відділення реконструктивної хірургії голови та шиї. Тут на сучасному обладнанні вже роблять необхідні операції на щелепно-лицьовій області після аварій, оперативних втручань. Міський голова Вадим Бойченко зазначив, що це новий підхід в лікуванні жителів міста та регіону.

«Маріуполь володіє талановитими, професійними лікарями, деякі з яких приїжджають до нас з інших міст. У нас є фінансовий ресурс, який ми готові направляти в розвиток медицини. Є база, на якій можна розвивати нові напрямки. Упевнений, через реалізацію таких проектів Маріуполь стає сильним медичних центром Сходу України», - підкреслив Вадим Бойченко.

На конференції, яка була присвячена відкриттю відділення, секретар Маріупольської міської ради Ксенія Сухова сказала, що для Маріуполя - це ще один крок на шляху відкриття нових можливостей.

«Розвиток медицини є ключовим напрямком для міста. Наше завдання - змінювати інфраструктуру, створювати нові умови для лікарів та пацієнтів. Ми пройшли піврічний шлях до відкриття оновленого відділення. Наші лікарі пройшли навчання, в чому неоціненну допомогу надали київські фахівці. Завдяки цьому маріупольці отримають новий рівень надання медичних послуг», - зазначила секретар ради.

Допомога у впровадженні нових методів діагностики і лікування надала Всеукраїнська асоціація щелепно-лицевої хірургії. Її голова Василь Рибак зазначив, що у маріупольського центру є вся необхідна база для розвитку. Він вручив Ксенії Суховій подяку Маріупольській міській раді за підтримку розвитку медицини.

«Наша мета - зробити маріупольське відділення кращим в Україні. Тут є все необхідне обладнання для проведення щелепно-лицевої хірургії. Ключове - це підготовка і поповнення високопрофесійними фахівцями. У цьому напрямку ми допомагаємо навчити медичний персонал», - сказав він.

Відділення успішно поєднує в собі потенціал медицини і науки. Як розповів завідувач відділенням, хірург Сергій Карпенко, пацієнту, який звернувся в відділення, проводять комп'ютерну томографію. Потім в Приазовському державному технічному університеті друкують 3-D сканування. Це дозволяє лікарям спрогнозувати майбутній вигляд обличчя, а пацієнтові побачити, як він буде виглядати після оперативного втручання. У всіх кабінетах і палатах проведено ремонт. В операційній закуплений сучасний хірургічний стіл та ендоскопічна стійка німецького виробництва. Встановлено екран, що дозволяє візуалізувати хід операції.

«Ми можемо усувати вроджені та посттравматичні дефекти, реконструювати пошкоджені ділянки голови або шиї, щоб пацієнти змогли повернуться до повсякденного життя. Наші можливості дозволяють навіть ставити голосові протези», - розповів Сергій Карпенко.

Директор міської лікарні №1 Лариса Мамаєва підкреслила, відділення є черговим доказом трансформації медицини Маріуполя: «За останні п'ять років медицина міста змінилася кардинально. Ми навіть не вірили, що зміни можуть так швидко відбуватися. У нас реконструйовано шість відділень. Зараз проводяться ремонтні роботи в сьомому. Ми забезпечені новою високопрофесійної технікою. Тільки в ЛОР відділення було закуплено обладнання на 12 млн грн. Тепер у нас є і оновлене відділення реконструктивної хірургії голови та шиї, що дозволяє проводити унікальні операції на базі нашої лікарні».