Новини

Назад

У Маріуполі вдосконалюють роботу муніципального транспорту: нові маршрути, техніка та плани на майбутнє

07 лютого 2019, 15:57
2075
Транспорт

У комунальному підприємстві «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» оновлюється парк, створюється сучасна матеріально-технічна база та проводять навчання для персоналу. Інвестиції в розвиток за три роки склали понад 300 млн гривень. Закуплено 113 одиниць транспорту.

За словами начальника МТТУ Віталія Донєва, головне завдання підприємства на сьогодні - закупівля нового транспорту та виведення з експлуатації застарілого. Так, з 2016 року парк управління поповнили 60 трамваїв, 24 тролейбуси та 29 нових автобусів.

«Завдяки цим заходам по введенню нової техніки ми змогли поліпшити ситуацію на центральних проспектах нашого міста. Зв'язали між собою Лівобережний і Приморський райони міста. Підвищили заробітну плату водіям до 10 тисяч гривень», - розповідає Віталій Донєв.

Він зазначив, що підприємству потрібен персонал. У зв'язку з нестачею кадрів, МТТУ стикається з низкою проблем. Транспорт виходить на лінії не у повному обсязі. Щоб вирішити цю проблему, необхідно ще 50 кондукторів і 20 водіїв.

Крім того, управління відчуває нестачу транспорту великої місткості. Але вже в цьому році МТТУ сподівається вирішити це питання. Підприємство планує закупити близько 70 одиниць тролейбусів і близько 60 одиниць автобусів. Для цього ведуть переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку, Міжнародною фінансовою корпорацією. Віталій Донєв підкреслив, що це дозволить вирішити проблему браку транспорту для селищ.

«Вже зараз ми займаємося цим питанням. Новий маршрут 15 автобуса істотно вирішує проблему по мікрорайону Східний, а 12 маршрут по селищу Курчатова. При надходженні нової техніки подібні проблемні місця будуть закриватися», - запевнив він.

Варто зазначити, що з метою економії коштів мешканці міста можуть придбати проїзні квитки. Їх дія триває з моменту придбання місяць. Квиток можна купити в будь-якому комунальному транспорті у кондукторів.