Новини

Назад

У Маріуполі студенти УАЛ представили Володимиру Зеленському «Візію України 2030»

30 жовтня 2019, 19:47
1584
Суспільство, Освіта, Культура

Студенти Української академії лідерства представили Президенту Володимиру Зеленському «Візію України 2030». Презентація пройшла в рамках молодіжного форуму «Кожне завтра - починається сьогодні» на базі Маріупольського гуманітарного університету. Сьогодні, з залізничного перону, брендований поїзд «Схід можливостей» відправився з натхненними учасниками форуму назад до Києва.

Перед відправленням студенти активно діляться враженнями і новим досвідом, набутим на форумі в Маріуполі. Представник Маріупольського осередку УАЛ з Києва Дарій Сердюков розповів про найяскравіші ідеї, презентовані Володимиру Зеленському.

«Одним з проектів стало створення інтерактивного музею доповненої реальності, який буде показувати найяскравіші культурні об'єкти України з будь-якої точки світу. Також ми підняли питання про проблеми працевлаштування підлітків. Запропонували створити для захисту їх прав молодіжне НR-агентство. Ще одна з команд ініціювала створення імпровізованого екогородка, де світові пам'ятки архітектури будуть створені з перероблених матеріалів», - поділився Дарій Сердюков.

Презентація пропозицій по кожному напрямку тривала не більше п'яти хвилин. Нагадаємо, молодіжний форум проводився в рамках Інвестиційного форуму «Re: Think Invest in Ukraine». На ньому 500 студентів УАЛ, з різних куточків країни, протягом двох днів розробляли проекти по стратегічно важливим напрямкам розвитку - екологія та енергетика, бізнес-інновації, сфера IT, охорона здоров'я, наука та освіта.

На презентації «Візії України 2030» були присутні почесні гості: тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, міністр освіти і науки України Ганна Новосад, міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський та інші. За підсумками презентації деякі проекти отримали підтримку профільних міністерств. Так, на підтримку і реалізацію проекту зі створення музею доповненої реальності Міністерство культури, молоді та спорту України виділить грант молодим лідерам.

Сьогодні на пероні студенти співали пісні і повторювали свої улюблені речівки. Також молодь розповіла, що їм дуже сподобався Маріуполь. Єлизавета Мачуха з УАЛ Чернівці підкреслила, що в місті безліч молодіжних просторів і хабів, де можна цікаво провести час. За її словами Маріуполь - це місто, в яке хочеться повертатися.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.