Новини

Назад

У Маріуполі рекордний проєкт бюджету розвитку на 2021 рік

17 грудня 2020, 16:29
2520
Суспільство, Економіка

Проєкт бюджету розвитку на 2021 рік становить понад 3 млрд грн. Він є рекордним для нашого міста. Ресурс буде спрямований на розвиток житлово-комунального господарства, дорожньо-транспортної інфраструктури, медицини, освіти, культури і спорту. Про це сьогодні розповів міський голова Вадим Бойченко.

За словами мера, на розвиток з місцевого бюджету планується виділити понад 1 млрд грн. Але завдяки залученим державному, обласному фінансовому ресурсу та іноземним інвестиціям він потенційно складе більше 3 млрд грн. З них 633 млн грн буде направлено на освіту, 463 - на спорт культуру і туризм, понад 530 млн грн на розвиток ЖКГ та комунальних підприємств, 447 млн ​​грн на дорожньо-транспортну інфраструктуру, 292 - на медицину і соцзахист.

Всього проєкт бюджету міста без трансферів в 2021 році становить понад 3,9 млрд грн. Основні статті доходів - податки фізичних осіб, земельний податок, акцизний податок, єдиний податок. У порівнянні з минулим роком відбулося зростання на 6,5%. Це результат підвищення заробітної плати. Але, за словами Вадима Бойченка, її підвищення також збільшує і видаткову частину бюджету.

За словами заступника міського голови Сергія Орлова, операційна частка бюджету з субвенціями складе більше 2, 4 млрд грн. Вони будуть спрямовані на освіту (1,2 млн грн), сервіси для людей (понад 350 млн грн), культуру і спорт (понад 200 млн грн), охорону здоров'я (понад 100 млн грн). Також в 2021 році будуть реалізовуватися масштабні проєкти. Їх фінансування стане можливим завдяки інвестиціям, державній та обласній участі і допомоги партнерів. Серед них, реконструкція тролейбусного Депо, реконструкція парку Гурова, реалізація програми «Затишний двір», реконструкція набережної в Лівобережному районі.

«Бюджет 2021 року збалансований і забезпечує всі соціальні гарантії і потреби маріупольців. Це дозволяє нам бути впевненими, що місто продовжить розвиватися і трансформуватися. Ми бачимо, що економіка диверсифікується, завдяки інвестиціям і співфінансуванню вдається продовжити реалізацію ключових проєктів. Ключове - не збавляти темп і змінювати місто на краще», - підкреслив Вадим Бойченко.