Новини

Назад

У Маріуполі пройде open-air концерт класичної музики Mariupol Classic

28 серпня 2019, 17:18
12818
Суспільство, Культура, Анонси міських заходів

Вже цієї п'ятниці, 30 серпня, о 19:00 відбудеться відкриття Другого фестивалю класичної музики «Mariupol Classic». Урочисте відкриття відбудеться на Театральній площі. У форматі «open-air» виступить збірний симфонічний оркестр під диригуванням Заслуженого діяча мистецтв України Василя Крячка. Сам фестиваль триватиме з 30 серпня по 8 вересня.

Директор департаменту культурно-громадського розвитку Діана Трима розповіла про хід підготовки до фестивалю. Так, вже завтра в Маріуполь приїдуть перші іногородні артисти.

«Це вже другий фестиваль класичної музики в Маріуполі. В цьому році ми поставили амбітні завдання і реалізували їх. Вперше під відкритим небом пройде тригодинний симфонічний концерт. Ми обладнаємо на Театральній площі імпровізований зал. Поставимо стільці, кожен бажаючий зможе насолодитися музичною програмою », - підкреслила Діана Трима.

Ведучим концерту стане відомий український актор і телеведучий Олег Панюта. На відкритті виступлять спеціальні гості - соліст Національної філармонії України Олександр Чувпило і Заслужена артистка України, солістка Національного академічного театру оперети Валерія Туліс. Оркестр виконуватиме сучасні хіти.

В рамках фестивалю виступить Національна капела бандуристів з колоритною національною програмою. Академічний симфонічний оркестр Луганської філармонії та студенти Київської Національної академії музики ім. П. І. Чайковського з концертом класичної гітарної музики.

Дніпровський академічний театр опери та балету подарує глядачам легендарну балетну постановку «Ромео і Джульєтта» в супроводі живого симфонічного оркестру. Видатний струнний квартет Кiev Mozart Quartet виступить з легендарним піаністом Антонієм Баришівським.

Організатори намагалися врахувати всі актуальні музичні напрямки класичного мистецтва. Будуть представлені різні формати класичної музики: симфонічна, камерна, інструментальна і народна. Багато класичних хітів будуть подані в сучасній обробці.

На фестиваль приїдуть музиканти з Дніпра, Харкова, Києва та Львова. Кожен день концерти відбуватимуться на різних локаціях, але епіцентром проведення стане камерна філармонія.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.