Новини

Назад

У Маріуполі презентували нову пішохідну екскурсію

04 січня 2019, 16:14
1433
Культура

У креативному просторі «Vezha» підвели перші підсумки підготовки до відкриття пішохідної екскурсії. Її відправна точка - залізничний вокзал. Далі маршрут, протяжністю 5 кілометрів, буде слідувати по історично значущих для Маріуполя місцях. Всього таких 17.

Карта екскурсії буде надрукована в туристичних буклетах. Також в них можна буде знайти коротку інформацію про історичні будівлі старого Маріуполя. Для зручності жителів і гостей міста протягом усього маршруту в асфальт будуть вбудовані дорожні мітки. На кожній локації розмістять інформаційні таблички з QR кодами, прочитавши які, можна буде знайти більш докладні факти з життя міста.

Крім самостійного проходження маршрутом, можна буде приєднатися до планових екскурсій з екскурсоводом. Їх розклад з'явиться після завершення всіх приготувань. Родзинкою проекту стануть 6 міні-скульптур, що зображують відомого маріупольського архітектора Віктора Нільсена. Зараз вже продуманий їх вид і виготовлені воскові зразки.

Мета екскурсії прищепити інтерес молоді до рідного міста і звернути увагу туристів на Маріуполь, як туристичне місто. Фінальною крапкою маршруту стане водонапірна вежа. У ній та на території ЖД-вокзалу встановлять інтерактивні кіоски. З їх допомогою гості Маріуполя зможуть дізнатися про місця відпочинку, туристичні об'єкти, кафе.

Головний спеціаліст відділу розвитку та промоції Маріупольської міської ради Вікторія Давва розповіла про те, що проект готується вже 3 місяці. За цей час близько 300 осіб взяло участь в онлайн-голосуванні. Проведено 4 тестових екскурсії, які відвідало 47 осіб. Проект є грантовою програмою USAID. Реалізується за ініціативою «Vezha», за підтримки Маріупольської міської ради.