Новини

Назад

У Маріуполі представниця ПРООН ознайомилася з роботою насосної станції

25 липня 2019, 16:16
1428
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Сьогодні координатор системи ООН, координатор з гуманітарних питань та постійний представник ПРООН в Україні Оснат Лубрані відвідала Сартанську насосну станцію. В ході візиту перший заступник міського голови Михайло Когут подякував організацію за співпрацю і розповів про особливості даного об'єкта.

У 2017 році Сартанська насосна станція була реконструйована. Зокрема, було замінено два насосних агрегати і трубопроводи. Встановлено дві шафи автоматичного керування. Виконано ремонт конструкцій та споруд будівлі станції. Загальна вартість проекту - понад 18 млн грн. Станція обслуговує більше 40 тисяч населення. У реалізації проекту Маріуполю допомогла організація UNICEF.

«Завдяки допомозі UNICEF, ми прибрели все необхідне обладнання. Це дозволило нам почати змінювати основні магістралі. А в 2017 році - надали неоціненну підтримку в реконструкції даної станції», - сказав Михайло Когут.

Також в ході зустрічі Михайло Когут розповів про спільний проект з UNICEF «Соціальна вода». Тепер 260 соціальних об'єктів, серед яких школи і дитячі сади, забезпечені якісною питною водою.

Оснат Лубрані розповіла, що це її перший візит до Маріуполя. Також вона зазначила, водопостачання одна з ключових проблем, яку місто успішно вирішує.

«Ремонт станцій - це гарний початок відновлення модернізації шляхів водопостачання. Для нас, як для ООН, важливо допомагати вам в цьому. Вважаємо, що населення повинно отримувати чисту воду. Ми намагаємося допомогти вам в цьому», - підкреслила координатор системи ООН.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.