Новини

Назад

У Маріуполі підняли прапор з європейською зіркою

28 вересня 2019, 16:02
2009
Суспільство, Культура

У Маріупольському міському водно-спортивному комплексі пройшла акція «Single Star». Німецький художник Крістіан Шнурер привіз «Єдину європейську зірку» на самостійно пошитому прапорі до Маріуполя, щоб підняти і залишити його над Азовським морем. В акції взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини Анка Фельдхузен, Генеральний Консул Німеччини в Донецьку Штефан Кайль та заступник міського голови Олександр Кочурін.

Олександр Кочурін зазначив, що сьогодні Маріуполь генерує яскраві культурні події: «Буквально кілька днів тому фестиваль «Гогольфест», який проходить в нашому місті, увійшов до ТОП-5 кращих фестивалів Європи. Вірю, що поява над Маріуполем «Єдиної зірки» принесе нам удачу та нові перемоги».

Анка Фельдхузен підкреслила, що акція - важливий результат німецько-українського співробітництва: «Я в Маріуполі вперше. Дуже давно хотіла побачити ваше місто, яке зробило так багато для переселенців. Сподіваюся, що ми разом реалізуємо ще багато проектів та акцій».

У свою чергу, Крістіан Шнурер сказав, що ця зірка є символом єдиної Європи. Художник хотів відправити даний меседж з самої східної точки проекту.

Після привітань, учасники спільно підняли синій прапор з жовтою зіркою над водно-спортивним комплексом.

Зазначимо, що «Single Star» є частиною проекту українсько-німецьких зустрічей письменників «Міст з паперу». Рік тому він відбувся в нашому місті, а в цьому році пройде в Мюнхені та Берліні.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.