Новини

Назад

У Маріуполі обговорили питання шкільного харчування (ФОТОРЕПОРТАЖ)

16 березня 2021, 17:00
1434
Суспільство, Освіта

У Маріуполі обговорили механізми взаємодії для побудови процесів щодо модернізації та безпечного харчування шкільних їдальнь, залучення ефективних стейкхолдерів у процес. Також представили варіації меню для школярів.

Захід організовано в рамках проєкту School Food Generation - «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов в їдальнях державних освітніх закладів у Луганській та Донецькій областях». Організатори - МБФ «Жовто-Блакитні Крила» та ВГО «Поруч» у партнерстві з ChildFund Deutschland, за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

«Проєкт розрахований для того, щоб модернізувати шкільні їдальні. І також навчити працівників шкільних їдальнь і діток користуватися навичками здорового харчування. Це конкурсна програма, на сьогодні в Донецькій області виграла школа №15 і вона стане базовою для інших», - зазначила директор Маріупольського центру професійного розвитку Ірина Святченко.

Керівник фонду «Жовто-Блакитні Крила» Людмила Чуркіна зауважила, що у школах, які обрані пілотними - буде повна модернізація. Це технологічне, теплове, холодильне та інше обладнання для школи.