Новини

Назад

У Маріуполі обговорили Гуманітарну стратегію возз’єднання України

11 червня 2021, 11:00
1994
Суспільство

Міський голова Вадим Бойченко зустрівся з лідером Національної платформи примирення та єдності Сергієм Сівохо. Разом з народними депутатами, головами ОТГ Донецької області, представниками Українського Інституту політики, ООН та громадськості вони обговорили Гуманітарну стратегію возз’єднання України.

«Особливість Маріуполя в його багатокультурності. Це дає нам внутрішню силу протистояти викликам. Разом ми обрали Україну та подальшу Стратегію розвитку. За п’ять років, навіть маючи обмежені ресурси, у рамках децентралізації, ми змогли зробити місто найкращим. Зараз ми боремося за серця та уми людей. Маріуполь дійсно став вітриною відновленого українського Донбасу»,

- підкреслив Вадим Бойченко.

Гуманітарна стратегія передбачає реалізацію комплексу заходів на державному та громадському рівнях. Мета – відновлення Донбасу і возз’єднання країни. Для цього необхідно повернути людей з тимчасово окупованих територій, компенсувати їм шкоду, завдану конфліктом на Сході України. Структура Стратегії передбачає п’ять блоків: подолання соціального відчуження, захист найбільш вразливих соціальних верств і груп, подолання наслідків конфлікту, повернення довіри громадян, відновлення єдності.

«Ця Стратегія має стати прикладом реалізації гуманітарної політики, що об’єднує людей. Фундаментом для створення нової формули громадянського миру й злагоди в Україні. В цій роботі Донбас – точка відліку», - зазначив Сергій Сівохо.