Новини

Назад

У Маріуполі капітально ремонтують один з найстаріших будинків проспекту Миру

25 квітня 2019, 15:41
1804
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

По проспекту Миру, 45 ведуться роботи з капітального ремонту житлового будинку. Він був побудований в 1937 році та знаходиться в історичній частині Маріуполя. Головне завдання - зберегти архітектурні елементи фасаду. Пояси, карнизи та пілястри будуть відреставровані. Балкони відновлять, але в більш сучасному стилі.

Про це розповів начальник управління ремонтів об'єктів комунальної власності Валерій Шевченко: «Проектно-кошторисна документація вже пройшла державну експертизу. Вартість капітального ремонту даного будинку - 23 мільйони гривень. Ремонтні роботи повністю фінансуються за рахунок коштів міського бюджету».

Реалізація проекту розділена на два роки. За цей час буде виконано капітальний ремонт покрівлі, фасаду, балконів, відмостки та під'їздів.

«Сьогодні на даному об'єкті в аварійному стані знаходяться балкони. Тому роботи почалися саме з них», - зазначив Валерій Шевченко.

Дані роботи проходять згідно з Програмою соціально-економічного розвитку Маріуполя на 2019 рік. Нею також передбачено проведення капітального ремонту ще двох будинків по проспекту Миру. У цьому році планується приступити до ремонту будинків №42 та 54/46. Останній раз їх капітальний ремонт проводився у 80-і роки.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.