Новини

Назад

У Маріуполі депутати прийняли регламент роботи міськради

03 грудня 2020, 15:36
1438
Суспільство, Сесії міської ради

Депутатами прийнято проект рішення «Про затвердження Регламенту Маріупольської міської ради VIII скликання». За словами міського голови Вадима Бойченка, це документ, який забезпечить прозору роботу депутатів і структурних підрозділів.

«Новий регламент стане фундаментом відкритої, прозорої та головне-ефективної роботи міської ради. Робоча група вивчила практики інших міст і імплементувала в документ кращі з них. Пропонований регламент базується на принципах демократії і надає рівні права для всіх депутатів незалежно від політичних партій. Більш того, він розширює можливості депутатів», - зазначив Вадим Бойченко.

Ксенія Сухова додала, що для формування Регламенту провели три засідання. Враховувалися всі зауваження. Також вона подякувала всім за активність, тому що кожна фракція подала свої пропозиції.

Зазначимо, Регламент встановлює порядок діяльності міської ради, скликання сесій міської ради, порядок роботи сесії міської ради, прийняття рішень міської ради, порядок проведення пленарних засідань міської ради, порядок затвердження структури виконавчих та інших органів міської ради, порядок їх формування, обрання та затвердження посадових осіб міської ради, порядок формування і організації роботи постійних комісій, тимчасових контрольних комісій та інших органів міської ради, порядок участі депутатських фракцій і груп у роботі, і інші процедури, які випливають з повноважень міської ради, встановлених Конституцією і законами України.