Новини

Назад

У Маріуполі будуть більш ефективно контролювати викиди

04 червня 2021, 11:56
1214
Суспільство, Екологія

Муніципалітет закупив нове обладнання для ефективного контролю за викидами. Сьогодні воно було передано Державній екологічній інспекції у Донецькій області.

«Це найсучасніше обладнання, яке існує на ринку країни. За допомогою двох газоаналізаторів зможемо вимірювати газоподібні продукти на станіонарних об’єктах. Результат отримаємо одразу ж. Спектрофотометр дозволить визначати концентрацію забруднюючих речовин у водах, ґрунтах, поверхневих водах, включаючи Азовське море», - розповіла начальниця відділу Державної екологічної інспекції у Донецькій області Любов Галушко.

Вона додала, інспекції доводилося користуватися застарілим обладнанням. Тож нова техніка актуальна та потрібна. За словами заступника міського голови Сергія Захарова, муніципалітет допоміг закупити сучасне обладнання оскільки розуміє важливість екологічного питання у місті.

«Питання екології - одне з ключових питань у місті. Нове технічне обладнання європейської якості дозволить контролювати викиди та отримувати реальні дані щодо екологічної ситуації», - зазначив він.