Новини

Назад

У Лівобережному районі проходить масштабна реконструкція набережної

16 жовтня 2020, 18:05
4195
Культура, Житлово-комунальне господарство, Туризм

У Лівобережному районі Маріуполя триває масштабна реконструкція набережної. На місці з'являться «Сосновий бір», зона для пікніків, намет для відпочинку та спортивні майданчики. Фінансування ведеться з обласного та міського бюджетів. Міський голова Вадим Бойченко перевірив хід виконання реалізації проєкту.

«Реконструкція вдихне нове життя в зону Лівобережної набережної. Організують комфортні локації для здорового і активного відпочинку. Не менш важливо, що селище, яке прилягає до набережної буде оснащено каналізацією, якої не було з моменту його заснування»,

- зазначив Вадим Бойченко.

Зараз на місці йде прокладка самопливного та напірного каналізаційних колекторів в рамках будівництва напірних станцій. Це дозволить зібрати стоки від розташованих вздовж набережної житлових будинків по вулиці Виноградній, існуючих кафе і магазинів, що проєктуються та існуючих пляжних туалетів і направити їх в загальну міську мережу.

Наступні роботи поділені на два етапи. Перший - озеленення площі з урахуванням максимального збереження дерев і чагарників, покриття тротуарів і велодоріжок, облаштування стоянки. Доріжки організовані для безперешкодного доступу маломобільних груп населення, передбачено покриття з неслизькою поверхнею і відсутністю перепадів висот. На місцях встановлять питні фонтанчики та біотуалети.

Зелену зону поділять на «сосновий бір» і локацію для пікніків. З цією метою планується висадити понад 200 сосен, близько 40 верболістних груш, понад 900 кущів ялівцю. Також передбачено газон з багаторічних трав.

В рамках другого етапу збудують дитячий та спортивні майданчики з тренажерами, зону з надувними атракціонами. Встановлять павільйон для відпочинку, альтанки, шезлонги, навіси, роздягальні та душові кабінки. Всю набережну освітлять світлодіодні світильники.

Крім цього, відремонтують сходи, що ведуть від бульвару Меотиди.