Новини

Назад

У День міста новим маріупольцям вручили ключі від квартири

30 вересня 2018, 13:49
1779
Суспільство

Сьогодні мер Вадим Бойченко та народний депутат України Олег Ляшко вручили ключі від квартир переселенцям. Їх отримали шість сімей - педагоги, лікарі та викладачі. Вони будуть жити у будинку, розташованому по вулиці Красномаякська. Його реконструювали під соціальне житло. Загальний обсяг інвестицій в проект склав близько 20 млн грн.

Реконструкція будинку проведена завдяки спільному фінансуванню Кабінету міністрів України і Маріупольської міської ради за підтримки народного депутата України Олега Ляшка.

Вадим Бойченко підкреслив, що Маріуполь - місто Солідарності. Як і 240 років тому його історія розвитку тісно пов'язана з переселенцями. Допомагати людям, які опинилися в біді - це суть міста Марії. Для багатьох людей він став новим домом.

«Чотири роки тому наша життя розділилося на «До» та «Після». Ми знаємо, як важко помістити життя в рюкзак. Найцінніше, що у нас є - це людське життя. Ми жодного дня не вагалися і простягали руку допомоги нашим землякам. Дане соціальне житло ми наповнили обладнанням, меблями і технікою, щоб ви зайшли у ці квартири і відчули себе вдома»,
зазначив мер.

З Днем міста привітав жителів Олег Ляшко та подякував усім, хто був задіяний у реалізації даного проекту. Він підкреслив, що Маріуполь є прикладом для всієї країни, як треба дбати про людей.

 «Це не просто житло. Це упевненість у завтрашньому дні,  нові перспективи, можливість себе реалізувати на новому місці. Це повернення до мирного життя та кращих часів. Маріуполь –  приклад для всієї України, як треба дбати про  жителів та переселенців, вирішувати  соціальні проблеми. Головне – не залишатися в стороні від біди. Мільйони українців з Донбасу потребують підтримки», - зазначив народний депутат України.

Про те, з якими труднощами стикаються внутрішньо переміщені особи, розповіла народний депутат України Валерія Заружко. Вона з Донецька і проблеми переселенців для неї близькі.

«Мені приємно, як переселенці, розуміти, що для вас вирішена ключова проблема – новий дім. Надзвичайно складно людям навіть працездатного віку повністю залишити своє минуле на окупованій території, переїхати і почати життя з нуля. Ви з цим впоралися. Я рада, що вам була надана допомога», - поділилася Валерія Заружко.

У свою чергу, вже нові маріупольці подякували представникам влади за надану підтримку. Тепер у них з'явиться місце, яке вони зможуть назвати своєю домівкою.