Новини

Назад

Туреччина допоможе у створенні Медичного центру в Маріуполі

19 квітня 2021, 13:42
2480
Суспільство, Медицина, Співпраця з міжнародними організаціями

Меморандум про співпрацю муніципалітету та групи медичних клінік з Туреччини підписав міський голова Вадим Бойченко. Документ передбачає об'єднання зусиль по розробці проєкту будівництва унікального Медичного центру в місті.

«Медичний центр підніме якість життя маріупольців на новий рівень. Він стане магнітом для залучення, як лікарів, так і пацієнтів. Це буде багатопрофільний заклад, що включатиме не тільки лікарню, а й науково-навчальний центр. Маріуполь отримає потужний потенціал до розвитку і трансформації медичних послуг», - підкреслив мер.

Багатопрофільна клініка дозволить залучити кращі медичні кадри з усієї України. У ній планується розмістити понад 2 тисячі ліжок, буде працювати близько 1000 лікарів. Госпіталь охопить не тільки Маріуполь, а й весь регіон. Таким чином, отримати нове якісне обслуговування і лікування зможе мільйон людей. Одним з головних аспектів при будівництві буде створення умов доступності для людей з інвалідністю.

Крім того, окремо буде розміщено будівлі медуніверситету та гуртожитку для студентів. У них створять всі умови для навчання та наукових досліджень у сфері медицини.

Генеральний директор групи клінік Ур Генч висловив упевненість, Медичний центр дозволить поставити нову планку в наданні медичних послуг для всієї України.

«Весь проєкт побудований на баченні в центрі якого знаходиться людина. Сучасний дизайн і оснащення створять комфортне відчуття для пацієнтів і лікарів. Взаємозв'язок лікарні та університетської бази дозволить вибудувати нову модель в наданні медичних послуг», - зазначив представник турецької делегації.

Потенційною локацією для створення Медичного центру може стати ділянку поблизу ринку «Азовський». Вадим Бойченко спільно з заступником міського голови Сергієм Захаровим показали турецькій делегації цю локацію.

Нагадуємо, що 19 березня Меморандум про наміри щодо створення сучасного медичного центру підписали Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, міський голова Маріуполя Вадим Бойченко і науковий керівник проєкту, доктор медичних наук України Борис Тодуров. Це поклало старт роботі, яка покликана посилити охорону здоров'я країни в цілому.