Новини

Назад

Степан Махсма розповів молодим політикам про Стратегію розвитку Маріуполя до 2021 року (ФОТОРЕПОРТАЖ)

10 серпня 2017, 17:06
1748
Діяльність депутатського корпусу

Учасники Академії політичного лідерства з різних міст України протягом трьох днів будуть знайомитися з Маріуполем, реалізованими тут проектами і програмами.

Поїздка організована для випускників «Школи молодого політика» і «Академії політичного лідерства» Міжнародного республіканського інституту з Дніпра, Хмельницького, Миколаєва і Маріуполя.

Учасників зустріли секретар міської ради Степан Махсма і депутат Дмитро Візенков. Секретар ради побажав усім успіху, продуктивної роботи і  реалізації ідей.

Пізніше, делегація молодих дипломатів перемістилася до адміністративної будівлі міської ради, де Степан Махсма розповів про Стратегію розвитку Маріуполя, яка є однією з кращих в Україні.

  «Це ключовий документ, в написанні якого брали участь провідні експерти Маріуполя і всієї України. Тут ми визначили і прописали основний вектор розвитку, яким хочемо бачити наше місто і як позиціонувати його для інших», - розповідає Степан Махсма.

Розвинене, перспективне місто з величезними можливостями. Маріуполь - найбільший металургійний центр. Але він не відстає і за іншими напрямами: високий потенціал розвитку медицини, освіти, спорту, культури. «Ми сформували основні напрямки і впевнено рухаємося до розвитку сильного, розумного і надихаючого міста. Ці три слова, якнайкраще характеризують наше бачення майбутнього», - підкреслює Степан Махсма.

Детально секретар ради зупинився на інноваційних проектах і програмах, які вже успішно реалізуються в місті.

Особливу увагу гостей привернув мобільний додаток екстреного зв'язку «Поліція Донеччини». За допомогою безкоштовного мобільного сервісу наряд поліції можна викликати натисканням однієї кнопки. Молодь цікавилася, яким чином вдалося впровадити таку систему, хто став ініціатором і наскільки ефективно це працює. «Розроблено це за ініціативи першого заступника голови Національної поліції В'ячеслава Аброськіна. Придбали необхідне обладнання, сервери і ось уже все у вільному доступі. При натисканні кнопки система сама визначить місцезнаходження і направить дані в поліцію. Цей сигнал сприймається як виклик на 102, і правоохоронці будуть діяти так само, якби ви подзвонили на лінію», -пояснив секретар ради.

Розповів про унікальний для України проект - «Соціальна вода», завдяки реалізації якого всі дитячі сади і школи забезпечені якісною питною водою і жителі можуть її купувати за доступною ціною. Про мобільний додаток martrans.gov.ua, за допомогою якого пасажири можуть не тільки заздалегідь планувати свої поїздки, а й обирати певні зупинки і дізнаватися, як до них можна дістатися.

«Наша мета - місто з сильною економікою, високим рівнем життя, розвиненою інфраструктурою, прозорою роботою влади, високими соціальними стандартами, якісною системою освіти і медичним обслуговуванням. Все це прописали в Стратегії розвитку Маріуполя, і думаю, до 2021 року за всіма показниками виведемо місто на зовсім інший рівень», - підсумував Степан Махсма.