Новини

Назад

Смарт-проєкти: у Центральному районі з'явиться «Розумне освітлення»

28 січня 2021, 16:21
1566
Суспільство

Цього року по вулиці Леваневського - від проспекту Миру до вулиці Митрополитської, - встановлять 29 нових світильників із застосуванням LED-технологій. Даний проект реалізується в рамках підписаної грантової угоди з USAID. Він включає п'ять малих інфраструктурних смарт-проєктів, які обрали самі жителі шляхом електронного голосування.

В даний час зовнішнє освітлення на цій ділянці вимагає заміну застарілих світильників на нові. Використання ламп розжарювання призводить до споживання великої кількості електроенергії і додаткових витрат на оплату спожитої електроенергії.

Встановлення сучасного світлодіодного освітлення дозволить скоротити споживання електроенергії. Економія складе - понад 30 тисяч гривень на рік. Крім того, нові світильники підвищать безпеку дорожнього руху. Вартість проєкту - близько 400 тисяч гривень. Він буде реалізований за рахунок коштів Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

«Демократичне врядування в Східній Україні» - п'ятирічний проект, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), спрямований на зростання суспільної впевненості і довіри між громадянами і органами влади на сході країни, кращого розуміння ключових реформ, нових можливостей і суспільних змін. Проєкт працює в Донецькій та Луганській областях і спрямований на розширення участі громадян в процесах управління на основі інклюзивних і демократичних громадянських цінностей, підвищення ефективності надання державних послуг, інтеграції відособлених, вразливих та ізольованих співтовариств, зміцненню суспільної ідентичності, і створення можливостей для регіону очолити демократичні перетворення в Україні.