Новини

Назад

Ще понад 100 сімей нових маріупольців отримають житло у місті

15 листопада 2018, 15:01
1332
Засідання виконавчого комітету

У ході засідання виконкому затвердили протокол комісії з розподілу та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб в Маріуполі. Згідно протоколу, на облік ставиться 139 сімей, а це 400 осіб. Всього в черзі на житло стоїть 479 сімей (1500 осіб).

Начальник управління міського майна Сергій Марчук у своїй доповіді зазначив, що документом передбачається, як постановка на облік тимчасово переміщених осіб, так і розподіл вільних квартир у будинках на вул. Красномаякська та вул. Менделєєва.

Під час обговорення питання міський голова Вадим Бойченко розповів, що ініціатива Маріуполя щодо забезпечення житлом була підтримана Міністерством тимчасово окупованих територій. Отримані субвенції на придбання квартир для нових маріупольців.

Ті люди, які чекають від нас допомоги, вони її від нас отримують. Ця програма працює менше року. Вона підтримана і профінансована Урядом. В цьому році ми набуваємо і розподіляємо понад 100 квартир серед нових маріупольців. Також набуваємо 65 квартир для дітей сиріт. Це рекордна кількість розподіляється житла серед соціально незахищених верств населення
підкреслив мер.

Протягом двох років загальний обсяг інвестицій у житло склав близько 70 млн грн. За ці кошти було придбано 63 квартири, і побудовано ще 39 облаштованих соціальних квартир. Всього житло отримали 102 сім'ї (понад 300 осіб).