Новини

Назад

Рада розвитку громад та територій: Вадим Бойченко розповів Президенту про рецепт успіху Маріуполя

25 лютого 2021, 17:11
2387
Суспільство

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко виступив на засіданні Ради розвитку громад та територій під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Мер зазначив, що вирішення інфраструктурних питань дасть новий імпульс у розвитку Маріуполя і громади Донецької області.

«Маріуполь пройшов складний шлях випробувань. З 2014 року наше місто стало сильніше та навчилося йти вперед. Ми прийняли до громади 120 тисяч «нових маріупольців». Разом стали будувати вітрину відновленого українського Донбасу. Сьогодні в рамках децентралізації, як основної реформи, ми знайшли в собі можливості розвиватися і реалізовувати проєкти. Стати найбільш відкритим і прозорим містом України», - підкреслив Вадим Бойченко.

Він зазначив, що успіх Маріуполя складається з трьох ключових блоків. Це ефективне управління бюджетом за маріупольською формулою, де 60% коштів спрямовується на операційні витрати, а 40% - на розвиток. Відкритість і прозорість усіх процесів, а також Стратегія розвитку Маріуполя-2021, заснованої на запитах людей.

Вадим Бойченко розповів про успішні практики Маріуполя. Серед них - підтримка ОСББ, створення сучасної транспортної моделі, перезавантаження комунальних підприємств, відкриття центрів надання адміністративних послуг, розвиток масового спорту. Він також зазначив, що проведення у 2019 році Першого інвестиційного форуму України в Маріуполі позитивно вплинуло на розвиток міста. Воно отримало колосальну інвестиційну підтримку в розмірі 160 млн євро від міжнародних партнерів. Зокрема, вони спрямовані на розвиток муніципального транспорту і модернізацію системи водопостачання.

Міський голова також підкреслив, що для повноцінного розвитку Маріуполя необхідно вирішити логістичні питання. Серед них - оновлення всього рухомого складу вагонів і скорочення часу перебування в дорозі «Маріуполь - Київ» до 10 годин. Він попросив розглянути можливість в майбутньому відновити роботу Маріупольського аеропорту.

«Сьогодні маріупольці надихаються рідним містом. Завдяки децентралізації та її можливостям ми повернули любов жителів до нього. 86% з них пишаються тим, що живуть в українському Маріуполі. А 73% нашої молоді стали пов'язувати своє майбутнє з нашим містом», - підкреслив Вадим Бойченко.

Володимир Зеленський підкреслив, що місто рухається шляхом розвитку. Він кілька разів відвідав місто біля моря на відкритті значущих інфраструктурних об'єктів.

«Маріуполь прекрасне місто. Є чим пишатися, і є ким пишатися», - зазначив Президент України.

На завершення Вадим Бойченко запросив всіх жителів України відвідати яскраві події Маріуполя, який в цьому році став Великою культурною столицею.

«Маріуполь вартий вашої уваги», - підсумував мер.

 

У матерілі частково використані фото зі сайту-  https://www.president.gov.ua/