Новини

Назад

Проєкт бюджету 2021: наступного року планується завершити облаштування всіх початкових класів

18 грудня 2020, 11:49
1514
Освіта, Культура, Спорт

Ремонтні роботи в п’яти школах та чотирьох дитячих садах, продовження реконструкції плавбасейну «Нептун» та старт модернізації «Українського дому». Такі плани закладені у проєкті бюджету на 2021 рік в напрямках - освіта, культура та спорт. Про це розповів заступник міського голови Олександр Кочурін.

«Бюджет освіти є лідером з точки зору інвестицій вже третій рік поспіль. На наступний рік на освіту плануємо направити понад 600 млн грн. З них, 25 млн грн закладено на продовження проєкту «Нова українська школа». В його рамках планується завершити облаштування всіх 160 початкових класів. Сюди входить придбання комплектів парт, шкільних меблів, дидактичного матеріалу. В цьому напрямку Маріуполь є лідером інвестицій на одну дитину», - зазначив заступник міського голови.

Наступного року планується продовжити капітальний ремонт Гімназії №27. Проєкт фінансується Європейським інвестиційним банком, за підтримки обласного бюджету. Також в планах завершення ремонтних робіт у 26 школі та їх продовження в ЗОШ №7,15, 46 та чотирьох дитячих садках (№32, 106, 110, 114). Майже 50 млн грн виділено на програму «4 активності». Її мета – створення комфортних умов для навчання дітей. В школах проведуть ремонти туалетних кімнат та заміну вікон.

300 млн грн пропонується направити на розвиток спорту. Серед ключових інфраструктурних проєктів – продовження реконструкції плавбасейну «Нептун», ДЮСШ №2, «Прометей», стадіону ім Бойка та пірсу водноспортивної бази. Також продовжаться будівництва спортивних майданчиків при закладах освіти. Зокрема, вони будуть створені на базі ЗОШ №5, 15, 56.

Окрему вагу в проєкті бюджету приділено розвитку культури. На неї планується направити понад 150 млн грн. В планах – капремонт «Українського дому». Він буде профінансований коштом безповоротних інвестицій від Європейського інвестиційного банку. Заклад стане унікальним центром творчого життя міста. Також, проєкт бюджету передбачає ремонт Міського палацу культури та бібліотеки ім Купріна.