Новини

Назад

Надійне водопостачання: Вадим Бойченко з Послом Франції обговорив будівництво водоочисного заводу

22 лютого 2022, 08:22
1181
Суспільство

Мер Маріуполя провів зустріч з Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном. Сторони обговорили нинішній стан проєкту з побудови водоочисного заводу. Також міський голова запропонував долучитися до реалізації спільних ініціатив направлених на розвиток Маріуполя.

Під час зустрічі розглянули детальний графік реалізації проєкту з модернізації водопостачання. Вже у 2023 році планується почати будівництво заводу, а ще через рік маріупольці будуть забезпечені комунальною послугою європейського рівня.

«Крок за кроком йдемо до мети - чистої води з під крану в Маріуполі. Ми пройшли бюрократичні етапи. Тепер приступаємо безпосередньо до реалізації проєкту. Упевнений, завдяки допомозі Франції, вже через два роки маріупольці зможуть отримати комунальну послугу європейської якості», - наголосив Вадим Бойченко.

Також обговорили заміну генерального підрядника. Замість компанії «Стіро» ним стала відома французька компанія «Вансі та Рейзел-Бек» (группа Фаят). Вона є більш потужною та ефективною для реалізації проєкту такого масштабу.  

Раніше, на зустрічі президентів Франції та України було прийнято рішення про надання нашій державі 200 млн євро кредиту, а також фінансові гарантії на 1 млрд євро на конкретні проєкти розвитку. У зв’язку з цим, Вадим Бойченко презентував Послу Франції три потенційні проєкти від Маріуполя. Зокрема, модернізація КП «Тепломережа», реконструкція Центральної набережної та оновлення трамвайного полотна маршруту №10. Саме тут планується запустити швидкісний трамвай.

«Протягом останніх років Франція є надійним партнером та помічником Маріуполя. Впевнений, що ми продовжимо реалізовувати спільні проєкти направлені на покращення рівня комфорту життя півмільйонної громади на східному кордоні Європи», - наголосив мер Маріуполя.