Новини

Назад

На засіданні виконкому прийняли проєкти будівництва 8-поверхового житлового будинку та спортмайданчиків

30 січня 2020, 17:02
2059
Суспільство, Засідання виконавчого комітету

Сьогодні в Маріуполі відбулося засідання виконавчого комітету. На ньому розглянули 51 рішення. Серед них – питання будівництва житлового будинку у Приморському районі та спортмайданчиків на території трьох школ.

Начальник КП "Управління капітального будівництва" Галина Шейченко представила проєкт будівництва 8-поверхового житлового будинку по вул. Амурській, 11. Згідно з ним, його загальна площа  складає понад 7 тисяч квадратних метрів. Вартість – понад 100 млн грн.

«Основою житлового будинку є металевий каркас. Тут буде 120 квартир, з них 60 – однокімнатних і 60 – двокімнатних. Всі вони підуть під стовідсоткову обробку», - розповіла Галина Шейченко.

Це проєкт-переможця конкурсу «Steel Freedom 2018» у категорї «Створення проекту житлового будинку в сегменті доступного житла в м. Маріуполь». Головна умова конкурсу - розробити проєкт із застосуванням несучих сталевих конструкцій. Каркас зробить Група Метінвест.

Вадим Бойченко зазначив, що проєкт, який переміг, було обрано шляхом конкурсного відбору. У ньому брали участь молоді архітектори з усієї України.

Це перший сталевий будинок, який потенційно може з’явитися в Україні. Наша мета – забезпечити доступним житлом молодь та робітників комунальних підприємств. Вже цього року ми хочемо закласти фундамент,
наголосив міський голова.

Мер додав, що вартість одного квадратного метру буде дорівнювати цінам другорядного житла. Таким чином, це балансує ринок і дає можливість отримати доступне житло.

Також члени виконкому підтримали рішення про створення сучасних спортивних майданчиків біля шкіл №15,42 та 68. Вони будуть мати безпечне штучне покриття, універсальне поле та воркаут.

«Такі рішення ми можемо реалізувати завдяки перереєстрації футбольного клубу «Шахтар» до Маріуполя. Це дало нам необхідний фінансовий ресурс, який ми направили на розвиток сучасної спортивної інфраструктури», - підкреслив Вадим Бойченко.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.