Новини

Назад

Місто без околиць: на «Черемушках» з'явилася оновлена сімейна амбулаторія

25 вересня 2020, 14:43
1258
Медицина

У мікрорайоні Черемушки завершився капітальний ремонт сімейної амбулаторії на базі Центру первинної медико-санітарної допомоги №4. Тут створені комфортні умови для пацієнтів і лікарів. Ключове - жителі отримали якісну медичну допомогу поблизу будинку. Міський голова Вадим Бойченко оцінив оновлену будівлю.

«Наше ключове завдання - зробити медичну допомогу в кроковій доступності для кожного. Такі амбулаторії ми створюємо і будемо створювати в кожному мікрорайоні та селищі. Це сучасні центри, де дорослі та діти можуть оперативно отримати всю необхідну первинну допомогу»,

- підкреслив Вадим Бойченко.

На першому поверсі знаходиться дитяча амбулаторія, на другому - доросла. У будівлі 1976 року побудови відремонтували внутрішні приміщення, санвузли з доступом для людей з інвалідністю. Замість темних коридорів з сірими стінами - світлі прийомні кабінети, яскравий дизайн, дитяча зона і комфортні зони очікування. У будівлі встановлена ​​нова протипожежна система з оповіщенням на трьох мовах: українською, російською та англійською. Особливістю амбулаторії стали два різних входи для дітей і дорослих, щоб вони не перетиналися. Крім того, передбачений кабінет з окремим входом для пацієнтів з температурою та бажаючих протестуватися на коронавірус.

«Обслуговуватися в амбулаторії будуть 10 тисяч чоловік, з них 3 тисячі - діти. Тому нам так важливо убезпечити наших дітей. Різні входи створять новий рівень безпеки для наших пацієнтів», - висловила впевненість головний лікар ЦПМСД №4 Наталія Саплина.

На прилеглій території обладнали дитячий майданчик і створили парковку. Також в медустанові відкриють комунальну аптеку, щоб жителі могли за доступними цінами придбати необхідні лікарські препарати. Перших пацієнтів оновлена ​​амбулаторія зможе прийняти вже в понеділок.

Загальна сума реалізації проекту - близько 15,8 млн гривень. На ремонтні роботи та оснащення інвентарем виділено близько 10,3 млн гривень. Крім того, за рахунок коштів Українського фонду соціальних інвестицій утеплили фасад будівлі за 5,5 млн гривень.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.