Новини

Назад

Маріупольська площа Свободи отримала міжнародну премію

10 лютого 2021, 14:23
6596
Суспільство, Культура, Туризм

Проєкт освітлення площі Свободи отримав нагороду на міжнародному конкурсі світлового дизайну Lighting Design Awards, який проходить в Лос-Анджелесі. Нагороду міському голові Вадиму Бойченку вручив автор проєкту Микола Каблука. Унікальне освітлення площи виконано за підтримки Групи Метінвест.

«Площа Свободи - це не просто комфортний простір для відпочинку. Це місце, наповнене смислами і символами єдності та миру. Це «смарт-книга» яка розповідає історію Маріуполя. До її трансформації ми підключили кращих фахівців в сфері архітектури та дизайну. Я вдячний кожному, хто був причетний до створення площі. Така синергія і єдність дали свій результат, який визнало міжнародне авторитетне журі», - зазначив Вадим Бойченко.

Міський голова обговорив з Миколою Каблукою подальші плани співпраці. Зокрема, реалізацію проєкту освітлення ділянки від центру міста до Міського саду.

«Чудово, що Маріуполь відкритий до інновацій і трансформацій. Наша співпраця дозволило реалізувати один з найбільш яскравих проєктів. Премія Lighting Design Awards є найавторитетнішою в області світлового дизайну. Маріупольська площа змогла перемогти конкурентів з 43-х країн. Всього було представлено близько 350 ініціатив. Важливо, що наша співпраця не зупиняється на досягнутому і буде продовжена», - зазначив Микола Каблука.