Новини

Назад

Маріуполь став частиною мережі регіональних авіахабів

08 липня 2021, 12:02
1993
Суспільство, Розвиток інфраструктури

В Україні стартувала розбудова мережі регіональних авіахабів. Маріуполь потрапив до 10 міст, де мають бути реконструйовані чи побудовані аеропорти. Про інфраструктурні плани на Всеукраїнському форумі «Україна 30» розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. 

«Для нас важливо з’єднувати країну не тільки дорогами. Ми з’єднуємо країну також авіасполученням. По-перше цього року розпочинаємо реконструкцію злітно-посадкових смуг в багатьох регіональних аеропортах. Дуже важливо, щоб люди могли добратися до Києва. Могли з Києва вилітати на міжнародні рейси. Ми з авіакомпаніями домовилися, щоб усі рейси стикувалися. Третє, ми запускаємо міжнародні рейси з регіональних аеропортів з деякими авіакомпаніями», - зазначив заступник керівника Офісу Президента.

Міський голова Вадим Бойченко наголошує, аеропорт життєво необхідний Маріуполю. Він дозволить повноцінно вирішити логістичні проблеми та розкрити економічні можливості міста.

«На сьогодні є кілька проєктів з побудови аеропорту у нашому місті. Зокрема, розглядається декілька локацій. Для нас головне – запустити процес. Адже відсутність аеропорту не лише створює труднощі для жителів відносно швидкого та комфортного пересування країною, але й заважає економічному розвитку. Авіасполучення відкриє нові можливості перед містом та дозволить залучити більше міжнародних інвестицій. Вдячні, що Офіс Президента України та уряд розуміють це та йдуть нам на зустріч», - наголосив мер.

Всеукраїнський форум «Україна 30» створений за ініціативою Президента України Володимира Зеленського. Він є дискусійним майданчиком, на якому представники влади всіх рівнів, експертного середовища, громадянського суспільства та міжнародної спільноти піднімають низку проблем, які потребують виважених рішень.