Новини

Назад

Маріуполь продовжить розвивати дорожньо-транспортну інфраструктуру

19 грудня 2018, 10:14
1364
Сесії міської ради, Транспорт

На сесії Маріупольської міської ради депутати дали згоду на підписання Грантової угоди з Міжнародною Фінансовою Корпорацією. З її допомогою Маріуполь запровадить транспортну модель міста. Сума гранту становить 30 тисяч доларів.

«У Маріуполі реалізується масштабний транспортний проект 2019-2020 років. Фінансова міжнародна корпорація дасть нам транспортну модель. У ній розрахують оптимальну кількість маршрутів та інтервал поїздок. Муніципальний транспорт стане доступний для всіх жителів»,
підкреслив Вадим Бойченко.

 Транспортна модель дозволить комплексно підійти до вирішення логістичних проблем всередині міста. Грант від IFC буде спрямований на здійснення планування транспортної системи та моделювання розумних сценаріїв розвитку транспорту. А також придбати безстрокову ліцензію на програмне забезпечення.

Крім того, співпраця з міжнародними партнерами дозволить залучити кредитні кошти в розмірі близько 30 мільйонів євро. На них планують закупити 64 автобуса та 72 тролейбуса, провести капітальний ремонт контактної мережі та ДЕПО.

«Маріуполь навчився працювати з зовнішніми донорами та міжнародними партнерами. Сьогодні стало престижно працювати з нашим містом. Ми не просто говоримо, а робимо»,
зазначив міський голова.