Новини

Назад

Маріуполь підписав з ЮНІСЕФ Меморандум про взаємодію «Громада, дружня до дітей та молоді»

12 вересня 2018, 13:15
3351
Суспільство

Сьогодні Маріупольська міська рада та Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні підписали Меморандум про взаємодію у рамках глобальної програми «Громада, дружня до дітей та молоді». Міський голова Вадим Бойченко зазначив, що співпраця допоможе втілити нові та амбіціозні проекти, які спрямовані на розвиток підростаючого покоління маріупольців.

Про намір приєднатися до глобальної ініціативи ЮНІСЕФ заявили більше 160 міст та об'єднаних територіальних громад з усієї України. Маріуполь увійшов до 20 перших муніципалітетів, які є лідерами у впровадженні ініціативи та отримують технічну підтримку ЮНІСЕФ. Підписання Меморандуму також є першим кроком до отримання офіційного статусу «Громада, дружня до дітей та молоді».

«Я впевнений, що Маріуполь підніме пальму першості та буде гордо нести статус, як дружнє місто до дітей і молоді. Ми сьогодні відкриваємо нову сторінку нашого міста та формуємо нові можливості для підростаючого покоління. Ми разом з ЮНІСЕФ будемо і далі крокувати у цьому напрямку. Успішні проекти, які будуть заплановані - зміцнять потенціал Маріуполя. Вони дадуть можливість сформувати місто надії для нашої молоді»,
зазначив Вадим Бойченко.

За словами мера, підписання Меморандуму – це показник довіри та результат плідної співпраці. Все, що Маріуполь робить, направлено для створення у місті можливостей для розвитку дітей та молоді. Зокрема, разом з ЮНІСЕФ у Маріуполі за 2,5 роки реалізували низку важливих проектів.  Серед них – відкриття п'яти центрів підтримки сім'ї, «Соціальна вода», заміна 50 км труб водопостачання, реконструкція насосної станції «Сартанська», тощо.

«Сьогодні ми з радістю і честю підписали меморандум, який відкриває нову сторінку нашого партнерства для підтримки дітей та молоді. У нас немає жодних сумнівів в тому, що завдяки цій ініціативі Маріуполь покращить та прискорить втілення міських програм, зокрема надання соціальних послуг із врахування потреб дітей та молоді та за їх активної участі. Ми переконані, що місто Маріуполь успішно реалізує цю ініціативу, і дуже скоро поділиться своїм досвідом із іншими громадами у східній частині України та за її межами», - підкреслила заступник голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Лора Білл. 

Процес здобуття статусу "Громади, дружньої до дітей та молоді" має визначену процедуру і передбачає активне залучення дітей та молоді на всіх етапах. Першим етапом є проведення аналізу становища дітей та молоді у громаді. Далі міська влада зобов'язується розробити та прийняти план дій, який сприятиме створенню чистого, безпечного та комфортного середовища для розвитку підростаючого покоління.

«Програма передбачає посилити, прискорити і приділити додаткову увагу на проекти, які вже реалізовуються для дітей та молоді. Вона, по суті, є відображенням конвенції з прав дітей на місцевому рівні. Ми розуміємо, що сьогодні у муніципалітетів є не тільки проблеми, а й великі можливості» - розповів керівник соціальних програм ЮНІСЕФ в Україні Артур Айвазов

Після впровадження плану дій громада пройде через процес незалежної оцінки. У разі успішного виконання цього плану Маріуполь може отримати статус "Громади, дружньої до дітей та молоді". ​