Новини

Назад

Маріуполь отримає 72 нових низькопологових тролейбуси

30 жовтня 2019, 16:53
2840
Суспільство, Транспорт

Сьогодні представники КП «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління», компанії «Белкомунмаш» та «БКМ-Україна» підписали контракт з консорціумом щодо поставки 72 нових низькопідлогових тролейбусів. На заході були присутні міський голова Вадим Бойченко, перший заступник генерального директора з виробництва компанії «Белкоммунмаш» Дмитро Парков та директор «БКМ-Україна» Микола Романюк.

Такого системного підходу до реформування транспортної моделі немає в Україні. Головна мета – щоб маріупольці відчули, що таке якісний європейський транспорт. Дякую, що ви допомагаєте нам в цьому,
наголосив міський голова.

Загальна сума контракту – 15,2 млн євро. Європейський банк реконструкції та розвитку надав 12,2 млн. Грантові кошти «E5P» складають 3 млн євро. Він передбачає поставку 72 тролейбусів, з них 15 – з автономним ходом 20 км. Перша партія з 12 одиниць транспорту має надійти до Маріуполя вже за дванадцять тижнів.

Дмитро Парков підкреслив, що Маріуполь є особливо важливим для компанії. Саме тому виконанню контракту буде віддано пріоритет. Він додав, що дані тролейбуси - одні з кращих у світі за технічними показниками. Вони працюють на автономному ході, заряджаються від контактної мережі. Транспорт матиме wi-fi, сучасні системи кондиціонування та облік пасажиропотоку.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.