Новини

Назад

Ксенію Сухову обрали секретарем Маріупольської міської ради

17 листопада 2020, 14:27
2358
Суспільство, Сесії міської ради

Таке рішення було прийнято на другому пленарному засіданні першої сесії VIII скликання Маріупольської міської ради. Міський голова Вадим Бойченко запропонував її кандидатуру, як висококласного менеджера, який зможе продовжити стратегічний розвиток громади та реалізовувати державні програми в Маріуполі. У неї для цього є досвід і високі досягнення.

«П'ять років Ксенія Сухова працювала в моїй команді в складний час, коли треба було приймати правильні кризис-рішення. За цей час Ксенія Костянтинівна проявила характер, лідерські якості в частині прийняття ефективних рішень. Взяла на себе складні напрямки - охорона здоров'я та соціальне забезпечення. Вона - людина з величезною мотивацією, яка не боїться брати на себе завдання і доводити їх до конкретних результатів», - зазначив Вадим Бойченко.

За час роботи Ксенія Сухова з нуля підняла медицину Маріуполя. Вона перезавантажила напрямок, який стоїть на захисті життя і здоров'я людей. При її курируванні в Маріуполі відкрився перший в місті сучасний кардіосудинний центр. Завдяки чому в двічі в місті знизилася смертність від серцево-судинних захворювань. Неврологічні відділення почали системно працювати з інсультом. Дан старт розвитку медицини дитинства - у Маріуполі з'явився перший дитячий регіональний діагностичний центр. Сьогодні розвивається дитяча травматологія і хірургія, будується нове інфекційне відділення, відкриваються сучасні екстрені відділення.

При Ксенії Сухової почала розвиватися соціальна сфера, яка покликана дбати про наших жителів - переселенців, дітей та людей з інвалідністю, самотніх пенсіонерів. Сьогодні в реконструкції знаходиться два реабілітаційні центри для дітей з інвалідністю. Капітально відремонтовано два територіальні центри, що стали опорою і підтримкою для людей старшого покоління. Вона піклується про дітей сиріт і нових маріупольців. За чотири роки за участю Ксенії Сухової було видано 550 квартир. Закладено фундамент першого сталевого будинку, який збудують за підтримки президента. Їй вдалося добитися виділення на цей проект 50 млн грн з державного бюджету.

«Крім високих менеджерських компетенцій, лідерської позиції у Ксенії Сухової велике серце, наповнене любов'ю до Маріуполя та його жителів. Довіра людей і професіоналізм Ксенії Костянтинівни стануть міцним фундаментом ефективної роботи депутатського корпусу восьмого скликання. Більш того, в якості секретаря міської ради у Ксенії Сухової розшириться спектр повноважень, що дозволить ще ефективніше боротися з пандемією коронавируса. Вона забезпечить прямий зв'язок Маріуполя з урядом, а конкретно - з президентом. Маріуполь отримає додаткові фінансові можливості в рамках програми «Велике будівництво» на розвиток шкіл, дитячих садів і об'єктів медицини», - підкреслив Вадим Бойченко.

Голосування за кандидатуру на пост секретаря Маріупольської міської ради пройшло за процедурою таємного голосування. Перед цим був затверджений склад лічильної комісії, куди увійшли депутати від різних депутатських фракцій. Згідно з підрахунками, більшість депутатів підтримали Ксенію Сухову.

«Дякую за довіру! Я чітко усвідомлюю свою особисту відповідальність за злагоджену та ефективну роботу депутатського корпусу. Я запевняю, що впораюсь з цим великим викликом і виправдаю надії та сподівання, які на мене покладені.  Буду працювати у рамках закону – без популізму та політики буду відстоювати інтереси маріупольців. Буду завжди працювати для маріупольців і для розвитку нашого міста. Я закликаю депутатів об’єднатися заради єдиної мети – це розвиток Маріуполя та покращення життя його жителів», - наголосила Ксенія Сухова.