Новини

Назад

Інклюзивна освіта в Маріуполі: нові методики

23 квітня 2019, 08:19
2179
Суспільство, Освіта

Департамент освіти Маріупольської міської ради розробляє та впроваджує стратегії становлення інклюзивної освіти в місті. Роботу ведуть згідно з концепцією становлення Нової української школи з Донецьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

В рамках концепції, директора інклюзивної-ресурсних центрів міста регулярно відвідують обласні тренінги з підвищення кваліфікації. Так, минулого тижня тренінг пройшов в Краматорську. Учасники вивчили шляхи взаємодії між фахівцями інклюзивної-ресурсних центрів та працівниками навчальних закладів. Предметно окреслили основні завдання центрів.

За словами директора інклюзивної-ресурсного центру Марини Капліна, такі тренінги дають впевненість і методичний досвід у плані розвитку такого важливого сьогодні напрямку. «З моменту заснування нашого центру ми регулярно проходимо курси з підвищення кваліфікації. Наше завдання підібрати максимально комфортні умови для діток з особливими освітніми потребами. І ми активно працюємо над вдосконаленням методик даного напрямку», - підкреслила Марина Капліна.

Нагадаємо, інклюзивно- ресурсні центри почали свою роботу в Маріуполі з осені минулого року. Їх завдання надати повний супровід в адаптації дитини з інвалідністю в звичайній школі.