Новини

Назад

Франція поділилася своїм баченням екологічного розвитку Маріуполя 

26 жовтня 2021, 09:00
1272
Співпраця з міжнародними організаціями

Начальник управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Ваагн Мнацаканян провів робочу конференцію з експертом із Франції Філіпом Аспіталем. В онлайн вони обговорили  проєкт «Чисте довкілля». Він є частиною Стратегії розвитку  Маріуполя-2030.

Також до обговорень приєдналися члени робочої групи проєкту. Серед них - громадські активісти, депутати міської ради та члени Зеленої ради при виконкомі. Вони розповіли про своє бачення стійкого екологічного розвитку Маріуполя. 

«Тільки комплексна взаємодія на різних рівнях зможе дати ефективний результат. Тема чистого довкілля охоплює багато питань, пов’язаних з життєдіяльністю міста. Розвивати Маріуполь муніципалітет має разом з містянами», - підкреслив Ваагн Мнацаканян. 

У свою чергу, французький експерт поділився своїм баченням напрацювань проєкту Стратегії. У своїй роботі він порівняв Маріуполь з 10 містами світу. Серед них – Амстердам, Ла-Рошель, Галіфакс, Нью-Йорк та Дюнкерк, позитивні приклади яких можна втілити у нашому місті.

Стратегічні цілі мають чотири основні напрями: розвиток і підтримка міської екології, зменшення впливу людини на довкілля, підвищення екологічної обізнаності населення, підвищення стійкості екосистеми до наслідків кліматичних змін. 

«Створення Стратегії є великою перевагою, яка демонструє бажання міської влади докладати зусилля для досягнення сталого розвитку міста. Найважливіші для містян питання води, повітря, молоді та добробуту мають бути взяти за основу майбутньої Стратегії», - зазначив Філіп Аспіталь.